Sådan uploader og bogfører du dine bilag via appen

• Læsetid: 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Denne guide viser, hvordan du nemt kan scanne og uploade dine kvitteringer til Dinero, samt hvordan du kan bogføre bilaget direkte fra appen.

For at uploade en kvittering, faktura eller andet kan du på overblikket klikke på Scan bilag. Du kan også trykke på det blå plus Scan bilag.

Herefter åbner kameraet på din telefon, og du får nu følgende tre valgmuligheder:

1. Du kan vælge et foto fra din kamerarulle
  2. Scanne et bilag med kameraet
  3. Vælge et dokument

Uanset hvilken af de tre ting du vælger, får du herefter muligheden for klikke Upload til Dinero eller Upload og bogfør.

Den lilla boks markerer det, der bliver scannet ind og uploadet.
Du kan vælge blot at uploade bilaget til Dinero eller uploade og bogføre med det samme.

Hvis du blot vælger Upload til Dinero, vil du herefter kunne finde det scannede bilag i fanen Bilag under Ikke bogført (i appen). På computeren kan du se dine uploadede bilag i Bilagsarkivet oppe i højre hjørne under hhv. Bogført og Ikke bogført.

Hvis du vælger muligheden Upload og bogfør, kan du bogføre dit købsbilag direkte fra telefonen.

Du skal her vælge, om det er et kontantkøb eller kreditkøb. Hvis du er i tvivl om, hvad forskellen på et kontantkøb og kreditkøb er, så klik her. OBS! Er du Pro bruger, vil Dinero forsøge at aflæse bilaget og autoudfylde så meget som overhovedet muligt. I dette tilfælde har den aflæst datoen samt leverandøren. Nedenstående to billeder viser, hvordan det ser ud, når du vælger enten kontantkøb eller kreditkøb.

Ved kontantkøb vælges dato, hvor det er købt fra, samt hvilken beholdning du har betalt fra. Altså om det er betalt med kontanter, eller om pengene er trukket fra bankkontoen.
Ved kreditkøb vælges, hvilken leverandør du har købt fra, datoen på kvitteringen og forfaldsdato (altså hvornår regningen senest skal betales)

Efterfølgende er det som at udfylde et almindeligt købsbilag, som du kender det fra computeren af.

1. Vælg et af Dineros forslag eller anden kategori, og tryk på Næste
2. Vælg det scenarie, der passer til
3. Rul ned, og tryk Godkend

Når alt er udfyldt, klikker du på godkend, og så er bilaget bogført – det vil nu ligge under fanen Bilag (i appen) under Bogført. Det bogførte bilag kan også tilgås fra computeren under Bogføring Bilagsoversigt.

Tips & bonusinfo

• Hvis du skal scanne mere end én side og uploade til samme bilag, så se step 1 i guiden her.
  • På appen under Mere Indstillinger kan du vælge, at der skal oprettes en købskladde ved upload af bilag. Hver gang du uploader et bilag via appen, vil der dannes en købskladde, som du kan finde på computeren under Bogføring Bilagsoversigt. Så skal det blot udfyldes og godkendes.