Sidst opdateret 23/01/2019

Kreditnota, leverandør – Sådan bogfører du en kreditnota fra en leverandør

En modtaget kreditnota fra en leverandør, skal håndteres forskelligt alt efter, hvilken status bilaget har i Dinero. Hvordan du håndterer det, gennemgår vi nedenfor i de enkelte punkter. Som bilag skal I vedhæfte den kreditnota i har modtaget fra leverandøren.

Hvis du har betalt regningen og har registreret betaling på fakturaen i Dinero, skal du bruge et finansbilag. Det finder du under Bogføring –> Under diverse, vælg finansbilag. For at registrere kreditnotaen skal du følgende nedenstående punkter:

1. Du skal finde ud af på hvilken konto, du har bogført den oprindelige udgift. Det gør du ved at klikke ind på fakturaen (under Bogføring –> Bilagsoversigt) -> Klik ind på fakturaen. Under feltet “Tekst” kan du se kontoen – som eksempel kan der stå: Konto 2000 – Vareforbrug.
  2. Når ovenstående er gjort, skal du bogføre din kreditnota. Det skal vi gøre i et finansbilag. Finansbilag skal du udfylde som vist i nedenstående.
    1. Du skal skrive det beløb, som du har fået ind på din bankkonto – som dato vælger du den dato, hvor du har fået ind på din bankkonto.

Kreditnota fra leverandør - Dinero

I ovenstående har vi nu bogført, at vi har fået penge retur på kontoen den 12/9/2016 fra vores leverandør.

Hvis du ikke har betalt regningen, skal du bruge den funktion vi har i Dinero. Følg nedenstående punkter, og du kommer sikkert i mål 🙂

•  Find den faktura, der skal krediteres –> Udfor fakturaen klik på “Mere” –> Opret kreditnota.

Kreditnota fra leverandør

• Udfyld kreditnotaen – det meste er allerede forudfyldt. Det eneste du skal tage stilling til er det beløb, som din kreditnota lyder på. Nedenfor det du skal være opmærksom på:
    • Du skal altid skrive det beløb, som du har fået krediteret.
      • Er det hele den oprindelige fakturaer, der bliver krediteret skal du IKKE ændre i beløbet.
      • Får du krediteret en del af den oprindelige faktura, skal du skrive det beløb, der bliver krediteret. Eksempel – har du fået en faktura på 1.250 kr, og får krediteret 600 kr. skal du i Dinero skrive 600.
    • I en kreditnota skal du IKKE sætte minus foran – det håndterer Dinero selv.

Kreditnota fra leverandør - Dinero

I tvivl om hvad en kreditnota er? Så læs med her.