Sådan modregner du salg med køb

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Det er muligt at lave en modregning, når du har solgt en vare/ydelse til en kunde, og den samme kunde har solgt en vare/ydelse til dig. I stedet for at både du og kunden betaler for hver jeres køb, kan I i stedet betale med jeres salg og dermed lave en modregning.

For at modregningen kan bogføres i Dinero, skal købet og salget først oprettes i Dinero på helt almindelig vis. Se i denne guide (videoen), hvordan du opretter et køb og et salg.

Modregningen skal laves i kassekladden under: BogføringKassekladde.

Der skal oprettes to linjer med samme bilagsnummer og samme dato. Én linje for salg og én linje for køb. Det skal se ud som vist herunder:

Linje for køb:

Den første linje kan være for købet, hvor du under Bilag vælger bilagsnummeret for købet. Beløbet, der står på bilaget, skal angives i plus. Der skal ikke vælges en modkonto.

Linje for køb

Linje for salg:

Den anden linje er for salget, hvor du under Bilag vælger fakturanummeret for salget. Beløbet på fakturaen skal angives i minus. Der skal heller ikke her vælges en modkonto.

Linje for salg

Når de to linjer er oprettet, trykker du Bogfør kassekladde, og de to bilag er nu udlignet.

Tips & bonusinfo

  • Hvis du har foretaget to køb, som du gerne vil modregne med et salg, opretter du en linje for hvert køb i kassekladden og modregner på samme måde med salget. Det samme gælder, hvis du ønsker at modregne to salg med et køb.
  • Du kan kun udligne et salg med et køb, der er fra den samme kunde/leverandør.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram