Dinero Regnskabsprogram til færøske virksomheder

  • Læsetid: 4 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Regnskabsprogram til færøske virksomheder:
Siden starten på Dinero i 2012 har knap 600 færøske virksomheder oprettet deres regnskab hos os. Det må siges at være meget flot, da der lige nu er omkring 1.200 aktive virksomheder på Færøerne.

Lidt om Dinero Regnskabsprogram

Dinero er et online regnskabsprogram, der er ejet af det norske firma Visma. Programmet findes i en gratis (Starter) og to betalingsversioner (Starter+ og Pro). Dinero Starter er til dig med en omsætning på under 100.000 kr. inden for de seneste 12 måneder og Dinero Starter+ og Dinero Pro til dig, der tjener mere eller blot vil have adgang til mange flere funktioner. Du kan læse mere om forskellene på de tre versioner her.

Da Dinero kun er skabt til danske virksomheder er der forhold, du skal være opmærksom på, som færøsk virksomhed. Derfor har vi lavet denne guide. Den viser dig, hvordan du helt optimalt bruger Dinero.

Nedenfor kan du klikke på de enkelte overskrifter for at læse mere 🙂

Lær mere om brugen af Dinero Regnskabsprogram

Dinero er ikke sat op med en connection til det færøske CVR-register. Derfor skal du oprette både dit eget firma, dine kunder og dine leverandører manuelt i Dinero, hvis de to sidstnævnte kommer fra Færøerne. Handler du med et dansk firma, kan du bruge vores CVR-register til at oprette kontakter.

Som nævnt tidligere er Dinero kun til danske virksomheder. Reglerne omkring moms og skat på Færøerne kender vi ikke. Dem skal du derfor selv have styr på – eller få fat i en færøsk revisor/bogholder, der er helt skarp på reglerne.

Momssatsen på Færøerne er dog også 25%, hvorfor du kan bruge de konti, vi allerede har lavet i Dinero, til de danske virksomheder. Du skal dog igen være opmærksom på, at vi ikke kender til moms- og skattefradrag på Færøerne.

Det betyder også, at du ikke kan bruge vores Skattepakke til at lave dit årsregnskab.

Et lille tip herfra er, at du kan ændre i sproget i Dinero til færøsk, hvis du ønsker det. Under Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) → Sprog, kan du se to sprog. Det er dansk og engelsk.

Du kan her vælge at oversætte en af dem fuldstændig til færøsk. Så slår sproget igennem på dine fakturaer, tilbud, rykker og udsendelse af faktura/tilbud på mail fra Dinero. Det gælder dog ikke interfacet i Dinero.

Fakturering er super nemt i Dinero!

Der er dog lige en ting, du skal være opmærksom på, når du sælger til andre færøske virksomheder. Fordi Dinero kun er sat op til danske virksomheder, og fordi et salg fra et dansk firma til et færøsk normalt er uden moms, vil du få en advarsel, når du forsøger at godkende/bogføre fakturaen. Den ser således ud:

Færøsk regnskabsprogram

Du får den fordi et salg fra en dansk virksomhed til en færøsk virksomhed normalt er uden moms. Men da du sælger til en færøsk virksomhed, skal der selvfølgelig moms på. Derfor har du valgt, at fakturaen skal bogføres på konto 1000 – Salg af varer/ydelser med moms, hvilket er helt fint, da du får 25% moms på.

Ovenstående advarsel skal du derfor ignorere og trykke på “Godkend”. Så bogføres fakturaen med de 25% moms.

Når du bogfører dine udgifter i Dinero, skal du igen være opmærksom på, at vores kontoplan er sat op til de danske skatte- og momsregler. Det betyder, at langt de fleste konti automatisk beregner 25% moms eller intet momsfradrag – og det samme gælder for skattefradrag. Har du andre moms- og skattefradrag end dem, skal du selv sørge for at få det bogført korrekt.

Derudover skal du også oprette dine færøske leverandører med land til “Danmark”, da Dinero ellers automatisk vil bogføre det som et køb fra verden, der normalt er uden moms.

I Dinero har vi en aftale med Collectia, der sikrer Dinero Pro’er en rigtig god pris (i de fleste tilfælde gratis) på fakturaer, der skal til inkasso. Denne aftale gælder dog ikke for færøske virksomheder, der skal betale den udenlandske takst.

Du kan se mere om priserne ved at klikke her.

Betaler man for Dinero Pro er der normalt bogholderhjælp via chat og mail inkluderet. Her kan der stilles konkrete spørgsmål til bogføringen fra 8 – 23 hver eneste dag, hele året rundt. Bruger man Dinero Starter kan der også stilles spørgsmål fra 8 – 23 hver dag, hele året rundt – dog kan man ikke få hjælp til bogføringen, men kun til det program-tekniske.

Sidstnævnte er også gældende, når du har et færøsk firma. Som tidligere nævnt kender vi ikke de færøske moms- og skatteregler, hvorfor vi ikke kan hjælpe dig med din bogføring.

Du er dog altid velkommen til at skrive til os, men du skal vide, at vi kan afvise dig/henvise dig til en revisor, hvis du har bogføringsspørgsmål 🙂

Er du helt ny i Dinero? Så brug et par minutter på at se vores “Kom godt i gang med Dinero” video – eller tilmeld dig vores “Kom godt i gang med Dinero” webinar. Det er rigtig godt givet ud.

Held og lykke med din virksomhed!

Opgrader til Dinero Pro eller.. Opret gratis konto

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram