Sådan bogfører du efterposteringer

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Efterposteringer er en rettelse på én eller flere konti i dit regnskab og bliver ofte udarbejdet af revisor eller bogholder sidst i regnskabsåret.

Indtaster din revisor ikke selv dine efterposteringer, men har derimod sendt dig et ark som du skal bogføre, så kig med i guiden her.

Sådan bogfører du dine efterposteringer

Eksempel på ark

Når revisor har udarbejdet et lignende efterposteringsark til dig, vil der i arket fremgå tydeligt hvilke konti der skal stå i debet, hvilket konti der skal stå i kredit samt beløb. Der kan sagtens være øvrige oplysninger derpå såsom dato, bilagsnummer osv. Men dette er de vigtigste informationer.

Du behøver ikke at forstå begrebet debet/kredit men skal vide følgende:

Debet: Beløb skal indtastes i plus
Kredit: Beløb skal indtastes i minus

Sådan starter du

Først og fremmest skal du sørge for at stå i det rigtige regnskabsår. Kig ude til venstre og sikre dig at der står det år, som dine efterposteringer skal bogføres i.

Gå herefter til fanen Bogføring ude til venstre, og vælg Kassekladden. Den kan ved første øjekast se lidt intimiderende ud, men frygt ej, vi tager det stille og roligt.

Vi kan se vores efterposteringer hver er på 3 linjer, dine efterposteringer kan godt være på 4, 5 eller 6 linjer. Hvis det er tilfældet laver du det antal linjer du har brug for, processen er den samme. Du laver de ekstra linjer ved at trykke på grønne plus ude til højre.

Så er vi kommet til at skulle udfylde linjerne, vi starter lige med en efterpostering, efter det kommer resten til at flyve afsted er jeg sikker på.

Sådan bogfører du efterposteringerne

Klik eventuelt på billedet for at gøre det større.

Der er et par ting vi lige skal holde øje med her.

Først og fremmest skal datoen være den revisor har oplyst, typisk vil det til efterposteringer være sidste dag i regnskabsåret.

Ved konto vælger du den revisor har oplyst – men – og det er her er meget vigtigt, vi skal undertrykke momsen. Revisoren skriver nemlig også momsposteringerne med, hvis der er nogen. Så i vores postering her sørger for vi der står “Ingen” ved alle momskoder. Klik på momskoden for at skifte den til ingen.

Beløbet skriver vi i plus hvis det er debet og i minus hvis det er kredit.

Sidst men absolut ikke mindst lader vi modkonto stå tom, vores bilag vil nemlig udligne sig selv i debet og kredit over de 3 eller flere linjer vi opretter.

Og så er vi i mål med en efterpostering, og så er vi klar til at tage resten.

 

Når alle linjer er udfyldt er du klar til at trykke “Bogfør kassekladde” i bunden.

Er der noget af ovenstående som ikke giver mening, så tøv ikke med at tage kontakt til vores support. 🙂

 

 

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram