Sådan bogfører du en afregning fra dealsite med provision på

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Sælger du dine varer eller ydelser gennem større platforme, som tager provision for at sælge for dig? Så er du kommet til det rigtige sted.

NB: Denne guide er lavet til virksomheder, som er momsregistreret.

Sådan bogfører du en regning fra et dealsite

I dette eksempel tages der udgangspunkt i en afregning fra Sweetdeal, som er en platform, man kan sælge igennem.

Det første, du skal gøre, er, at oprette en ny konto til den provision, du betaler til Sweetdeal. I dette eksempel har vi oprettet en konto på 2060, som hedder ”Provision – dealsites” under Variable omkostninger. Den skal oprettes med moms. Se her, hvordan du opretter en konto:

Nedenfor ses regningen fra Sweetdeal:

sweetdeal eksempel
sweetdeal eksempel

Afregningen fortæller, at du har solgt produkter for 17.512 kr. inkl. moms, hvoraf Sweetdeal har taget 30% i provision (omtalt cut).

Klik på Bogføring Kassekladde og indtast som på nedenstående billede. Husk at vælge den dato, du har fået overført pengene.

Viser en kassekladde med linjer til salg, provision på den nyoprettede konto og sidst bank.

Klik på Bogfør kassekladde, og så har du bogført din afregning fra Sweetdeal.

[/pro]