Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Derfor skal du passe på med at lave din skatteopgørelse selv

Mand laver forskudsopgørelse

Det kan være fristende at kaste sig ud i at lave sin skatteopgørelse (oplysningsskema) på egen hånd. Men det kan du desværre ikke bare sådan lige gøre

Skat er nemlig – som du måske allerede ved – en kompliceret størrelse, hvor indberetning ikke ligefrem er gjort nemt for små driftige iværksættere og enkeltmandsvirksomheder, interessentskaber (I/S) og PMV’ere. Desværre.

Skattefradrag er fantastiske

Men skattefradrag er også med til at gøre det svært at finde frem til dit skattemæssige resultat. Hvis du i 2019 fx har haft indtægter for 250.000 kr. og udgifter for 150.000 kr., så kan vi nok hurtigt blive enige om, at differencen (eller overskuddet) er 100.000 kr.

Så skulle man tro, at du bare skal indtaste 100.000 kr. ovre ved Skattestyrelsen – men så nemt er det desværre ikke. Regnestykket ovenfor er det, vi kalder det regnskabsmæssige resultat, og det er langtfra altid det samme som det skattemæssige resultat (det, som Skattestyrelsen vil have).

Der er nemlig en række skattemæssige fradrag, der skal tages højde for. Fx hvis du har fri telefoni og/eller internet, har givet en gave til en forretningsforbindelse, eller hvis du har været ude og spise med en forretningsforbindelse – og der kunne nævnes mange flere eksempler.

Det gode er, at du får skattefradrag. Men det besværlige er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag.

Det gode ved disse er, at du får skattefradrag. Men det besværlige ved skattefradrag er, at der ikke findes én entydig fradragssats. Nogle gange får du fuldt fradrag, andre gange 25% – og så findes der tilfælde, hvor du ikke får noget som helst i fradrag. Forskellene skal du dog ikke spekulere på, når du bruger Dinero Crowd. Vi har fuldstændig styr på dine fradrag.

Med Dineros skatteopgørelse får du alle tal og oplysninger – klar til at indberette på skat.dk. Dem indtaster du efterfølgende hos Skattestyrelsen. Nemmere bliver det ikke.

Overhold deadline – eller host op med pengene

Det her er vigtigt: Du skal have udfyldt og godkendt din skatteopgørelse hos Skattestyrelsen senest den 1. juli. Det er Skattestyrelsens deadline. Overholder du ikke den, så må du hoste op med penge til skattefar.

Så her kommer de kedelige facts:

Har du ikke ordnet din skatteopgørelse til tiden, skal du betale et skattetillæg på 200 kr. pr dag, fristen overskrides (højst 5.000 kr. i alt). Hvis din skattepligtige indkomst ikke overstiger 531.000 kr. (topskattegrænsen i 2020), er skattetillægget 100 kr. pr. dag, du overskrider fristen (højst 2.500 kr. i alt).

Lad mig komme med at kvalificeret gæt: De penge kan du bruge bedre et andet sted i din virksomhed?

Martin Thorborg
Martin Thorborg
Martin er medstifter af Dinero, hvor han sidder i direktørstolen. Han er et kendt ansigt på den danske iværksætterscene med en række succes-startups i bagagen – erfaringer, han i øvrigt deler ud af gennem foredrag rundt i landet.

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?