Kom igang med din forretningsplan lige nu

En gennemarbejdet forretningsplan viser, hvorfor din forretningsidé er eminent.

Fundamentet for din idé

En gennemarbejdet forretningsplan viser, hvorfor netop din forretningsidé er eminent – og holdbar! Planen øger sandsynligheden for at skabe en rentabel og solid virksomhed, og så er den essentiel, hvis du skal tiltrække kapital udefra. En gennemarbejdet forretningsplan er med andre ord alfa og omega for din virksomheds succes.

Kom i gang med det samme

Få en professionel forretningsplan helt gratis!

Hvad er en forretningsplan?

En forretningsplan er en køreplan for, hvad din virksomhed går ud på – og hvordan du vil få den til at leve. Når du skal lave en forretningsplan, handler det om at få udfyldt en god blanding af formalia og hvem, hvad, hvor, hvornår-spørgsmål og krydre dem med de gode argumenter for, hvorfor netop din idé skal have vinger.

Vi guider dig gennem alle de nødvendige trin i skabelonen, som indeholder alle punkterne, du kan se her på siden.

Lav køreplan

Se din virksomhed komme til live

Indhold i en forretningsplan

Hvilket indhold, du skal hive med ind i en forretningsplan, afhænger af, hvilken type virksomhed du vil starte. Alle punkterne hænger sammen på den ene eller anden led – og nedenfor lister vi lige et par af de mere klassiske punkter, som du altid bør have med, når du laver en forretningsplan.

Beskrivelse af produkt/ydelse – altså forretningens omdrejningspunkt. Forsøg at beskrive det præcist, men i detaljer. Kom ind på, hvad kunderne får ud af produktet/ydelsen, og vær tydelig omkring dine overvejelser om indtjening på produktet.

Beskrivelse af, hvad du/I kan: Hvilke ressourcer har du og dine eventuelle kompagnoner, som I kan bruge til at drive virksomheden? Og hvilke evner mangler I?

Beskrivelse af markedet – og markedets potentiale. Vis, at du har sat dig ind i det marked, du planlægger at gå ind i, og sæt dig ind i såvel målgruppe som konkurrenter for at danne et overblik over din forretnings potentiale.

Beskrivelse af, hvordan du vil markedsføre din idé. Nedfæld dine overvejelser omkring, hvordan du vil reklamere for/brande dit produkt eller din ydelse, så dit produkt fremstår unikt og fanger din målgruppe.

Beskrivelse af udviklingen af din virksomhed. Gør det klart, hvordan du (i mere eller mindre grove træk) ser virksomheden udvikle sig. Tænk det som en virksomhedsplan for, hvordan din virksomhed skal drives, og hvor den befinder sig om fx tre år.

Forklar, hvordan du vil få økonomien til at hænge sammen – i første omgang med et budget, der danner et overblik.

Vis, hvordan du vil finansiere din idé. Det er fint, du har et budget over udgifter og omkostninger – men husk også at tydeliggøre, hvordan du vil skaffe de nødvendige penge til at finansiere virksomheden. Forklar for eksempel, hvordan du vil få banker eller andre investorer om bord.

Vil du starte en virksomhed?

Så start med en forretningsplan

Hjælp til forretningsplan

Ønsker du hjælp til at finde eller udfylde en forretningsplan, kan du søge rundt på nettet, kontakte en business coach – eller udfylde vores trin-for-trin-formular her på siden og blive guidet gennem alle de vigtigste elementer i en forretningsplan.

Skabelon til forretningsplan

Der findes et hav af forskellige eksempler på skabeloner til din forretningsplan – og du skal heller ikke snydes her på siden. Udfyld vores formular trin for trin, eller klik her, og download en skabelon, du kan udfylde senere.

Eksempel på færdig forretningsplan

Leder du efter et eksempel på en færdig forretningsplan, har vi gjort os umage og udfyldt vores egen skabelon – hent den her

Så er det bare at komme i gang

Det er nemt at komme i gang med en forretningsplan

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram