Forretningsplan til iværksætter

Inden du overhovedet er gået i gang med at oprette og starte din virksomhed, bør du forholde dig til et par vigtige områder. Du står nemlig meget stærkere med en forretningsplan som iværksætter – både i det daglige og i mødet med potentielle investorer.

Brug vores gratis skabelon, som tager dig gennem alle de vigtige trin i processen. Når du er færdig med at udfylde forretningsplanen, har du en professionel køreplan for virksomheden.

Start med forretningsplanen som iværksætter

Mange iværksættere tænker slet ikke på en forretningsplan, før de kaster sig ud i iværksættereventyret. Planen giver dig et indblik i styrker og svagheder ved idéen og teamet, ligesom den også highlighter, hvad du skal være særligt opmærksom på. Det giver et solidt fundament at bygge virksomheden op på, så du kommer bedst muligt i gang. 

Som iværksætter er det især nødvendigt med en forretningsplan, hvis du skal ud og søge kapital til virksomheden. Investorer vil nemlig kigge på forretningsplanen – og de tal og overvejelser, den indeholder – når de skal beslutte sig. Jo mere grundig og professionel din forretningsplan som iværksætter er, jo større er chancen for, at du kommer flyvende fra start.

Forretningsplanens store værdi ligger i, at den viser, hvad din virksomhed går ud på, og hvordan du får den til at leve. Hvis du søger investorer i opstarten eller på et senere tidspunkt, står du meget bedre rustet, hvis du har en professionel forretningsplan.

Sådan gør du

I skabelonen udfylder du forretningsplanen lidt af gangen. På den måde har du hele tiden overblikket over, hvad du skal beskrive – og hvorfor.

  1. Klik dig ind til skabelonen
  2. Udfyld forretningsplanen trin for trin
  3. Download den færdige forretningsplan

Mere kompliceret er det faktisk ikke. Du behøver ikke logge ind, men det er en rigtig god idé. Hvis du er logget ind, gemmer vi nemlig dine svar, så du altid kan vende tilbage til planen og udfylde resten af den på et senere tidspunkt. 

Hvad skal den indeholde?

En forretningsplan for iværksættere skal som regel være lidt mere uddybende end en forretningsplan for etablerede virksomheder. Det skyldes primært, at du især skal beskrive idéen og varen/ydelsen, ligesom de mere praktiske detaljer omkring holdet, organisering og personlige ressourcer som regel skal uddybes mere. 

Vi har gjort det nemt at lave en forretningsplan som iværksætter og etableret virksomhedsejer. Hvis du klikker på linket nedenfor, kommer du til en gratis og enkel skabelon, som giver dig en professionel forretningsplan, når du er færdig – nemmere bliver det ikke.

I skabelonen skal du udfylde forskellige ting om din virksomhed og idé. Vi har delt det hele op i praktiske trin, som vi tager dig gennem. Vi har beskrevet hvert trin, så det er nemt for dig at komme i gang med at lave din forretningsplan som iværksætter. Når du er færdig, kan du downloade den færdige plan.

Få hjælp til din forretningsplan som iværksætter

En forretningsplan er vigtig. Derfor er det en god idé at bruge en skabelon og få hjælp til den. En skabelon til forretningsplanen er også god til at få tanker og idéer skrevet ned, så de bliver helt konkrete – og ikke bliver glemt. 

Hvis I er flere om at starte virksomheden, giver arbejdet med forretningsplanen også anledning til gode snakke om, hvad fremtidsplanerne er, hvordan I skal komme derhen, og teamets styrker og svagheder. 

En forretningsplan som iværksættere er altså en rigtig god hjælp til at få talt alle de vigtige ting igennem. Det minimerer risikoen for, at du træffer forkerte og dyre beslutninger, som kunne være undgået. 

En simpel skabelon til et professionelt udtryk

Det behøver ikke være kompliceret at lave en professionel forretningsplan som iværksætter. Faktisk har det aldrig været nemmere med vores gratis skabelon, som du i ro og mag kan udfylde, så du får alle de vigtige tanker ned på papir.

Vi mener det nemlig, når vi siger, at vores skabelon er simpel og nem at bruge. Den består af forskellige trin, som hver omhandler en specifik del af din forretningsplan som iværksætter. Vi fortæller dig, hvad du skal skrive i hvert trin og kommer med eksempler. Det sikrer et ensartet og professionelt udtryk, som du gratis kan downloade, når du er færdig.

Regeringen kom d. 12/6-2024 med et udspil til en ny iværksætterstrategi, der blandt andet skal gøre det nemmere for iværksættere at få en erhvervskonto samt gøre det lettere at drive virksomhed.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram