Folketinget udskyder fristen for virksomheders årsrapport

Årsrapporten skal først indleveres 30. juni 2021 til Erhvervsstyrelsen. Dermed får du altså lidt mere tid til at tjekke de røde og sorte tal, så årsrapporten kommer i hus til tiden.


Den nye frist er 30. juni 2021

Cirka 200.000 virksomheder skal efter planen snart aflevere årsrapport. Det har de nu fået en måned mere til, da Folketinget har udskudt fristen, så der er tid til at få lukket regnskabet og indleveret til CVR-registret og Erhvervsstyrelsen. 

Udskydelsen kommer som en konsekvens af et usædvanligt år med corona og nedlukning. Den giver bedre mulighed for at få styr på alle regnskabsinformationer samt slå en knude på de administrative ender. 

Fristen er nu permanent ændret til d. 30 juni, hvis din virksomheds regnskabsår følger kalenderåret. I 2022 kom der nemlig ændringer til årsregnskabsloven, som rykkede deadline til seks måneder efter regnskabsårets afslutning.

Slutafregning ift. kompensationspakker udskydes også

Folketinget udskyder samtidig også slutafregningen ift. kompensationspakkerne. Her er fristen skubbet fra 31. maj til 30. juni 2021.

Der har været i alt syv hjælpepakker til selvstændige indtil videre under coronakrisen. Der har fx været mulighed for at søge kompensation for manglende omsætning og løn, ligesom moms- og skattebetalinger også har været udskudt af flere omgange. 

Du kan kontakte corona-hotlinen hos virksomhedsguiden.dk på 70 20 00 34, hvis du har spørgsmål. Her kan du også få hjælp og vejledning til din virksomhed, hvis den er berørt af coronavirus. 

Få hjælp til årsregnskabet

Hvis du har et IVS, ApS eller A/S, kan du få hjælp til at få årsregnskabet i hus. Vores partnere kan enten lave det hele for dig – eller være en praktisk hjælper på sidelinjen, som står klar, når du har brug for hjælp.

Med Revisorpakken gennemgår en dygtig revisor dit regnskab og klarer samtidig indtastningen for dig. Nemmere bliver det ikke at få styr på årsregnskabet. 

Portræt af Lasse Baagoe Hansen
Lasse Hansen Dinero
Lasse er content manager hos Dinero. Han hjælper med at gøre tunge og svære regnskabsbegreber og -regler letforståelige samt udtænker indhold, der gør regnskabet lidt lettere for dig, som gerne vil være iværksætter eller allerede er i gang med at udleve iværksætterdrømmen.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram