Ny Skattetest: Se, hvad du skylder

Ved du, hvad din virksomhed skylder i skat? Om den skylder noget i skat? Eller om du skal have monetos tilbage? Tag Dineros nye Skattetest og få svaret.


Du kan selvfølgelig tilhøre gruppen, der er helt hjemme i din virksomheds skat. Typen, der er på fornavn med rubrik 638 – eller får en revisor til at ordne hele molevitten.

Men er du som flertallet, mærker du nok en murrende fornemmelse i kroppen, når skatten for din biks skal indberettes. Måske faktisk allerede, når den skal beregnes. 

Mange virksomhedsejere roder nemlig rundt i:

  • Rubrikker (og ja, især 638, der handler om moms)
  • Fradrag
  • Forskellen på det skattemæssige og driftsmæssige resultat.

Ofte munder det ud i forkerte eller for sene indberetninger. Alene i 2020 udskrev Skattestyrelsen faktisk bøder for 32 mio. kroner til mere end 17.000 virksomheder, der missede fristen. 

Det, synes vi, er en kæmpe skam – enter… 🥁 SKATTETESTEN!

Har du betalt for lidt eller for meget?

Den nye test virker i første omgang for personligt ejede virksomheder (dog ikke I/S), der endnu ikke har fået hjælp af Dineros værktøj, Skatteopgørelsen. Du får altså vist Skattetesten for de år, hvor du ikke har købt Skatteopgørelsen. 

Tager du testen, bliver du gelejdet igennem nogle spørgsmål om dit regnskab for til sidst at ende med et estimat for, hvad du skylder eller skal have tilbage fra Skattefar. 

Med få spørgsmål kan Dineros skattetest spore sig ind på, om du har betalt for lidt eller for meget til skat. Bagefter kan værktøjet, Skatteopgørelsen hjælpe med at beregne mere præcist – og finde eventuelle fejl.

Har du indberettet korrekt – ja, så kan du læne dig tilbage. Og overveje at bruge Skatteopgørelsen til at nå i mål næste år. 

Er svaret nej, skal din årsopgørelse rettes.

I så fald kan du selvfølgelig også få en hjælpende hånd fra vores Skatteopgørelse. Værktøjet laver en mere detaljeret beregning af dine tal og serverer dem lige til at sætte ind i oplysningsskemaets kolonner.
Jep, vi har sågar designet guiden, så den lægger sig op ad designet inde på skat.

Svar, parat, beregn 

Men hvor får vi så estimatet fra? Jo, det er alt sammen beregnet ud fra motoren på vores værktøj, Skatteopgørelsen. Det er den, du kan købe til at lave en endnu mere præcis beregning – en beregning, der i øvrigt går i gang med det samme, når du har købt, så du kan indberette umiddelbart efter.

Skattetestens beregning tager fx højde for, om du har firmatelefon, ligesom beregningen er baseret på det, der konkret er bogført i dit regnskab. Vi laver omkring 50 regnskabstjek, og det er derfor, vi stiller krav til, at alt er bogført, og at din bank stemmer. 

Resultatet er et estimat, fordi der kan være visse skattemæssige reguleringer, vi ikke kender til, og som vi derfor ikke kan tage højde for i den hurtige beregning.   

Men hvad med rubrik 111 og 112?

Tallene fra de to rubrikker skal vi bruge til testen, så dem skal du ind på skat.dk og finde. Men! De hedder faktisk ikke rubrik 111 og 112, når du er i gang med at rette i dine tal hos Skattestyrelsen. Inde på skat.dk skal du lede efter rubrikkerne med navnene ‘Underskud virksomhed’ og ‘Overskud virksomhed’. Dejligt logisk.

Sådan finder du rubrikkerne: 

  1. Log ind på skat.dk
  2. Klik på ‘Se årsopgørelsen’
  3. Vælg det år, du tager testen for
  4. Kig ned, og se rubrikken ‘Underskud virksomhed’/’Overskud virksomhed’
  5. Vupti!

Passer din virksomhed på kriterierne ovenfor, kan du prøve Skattetesten her.

Louisa Henchel Vinther
Louisa H. Vinther Dinero
Louisa er Dineros Communications Manager. Her arbejder hun hver dag med at lave kampagner, tænke i brugeroplevelser og udtænke indhold, der gør regnskabslivet som iværksætter bare en tand lettere.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram