Q&A: Trine fra Party In A Box

Et år er gået, ny madding er smidt for løverne i Løvens hule – selv samme program, der kickstartede Trine Hansen og Party In A Box’ festlige iværksættereventyr. Vi har taget en snak med iværksætteren, hvis ekstraordinære mod – og Lars Larsen – fik hende til at sigte efter stjernerne og sejre over selv Corona.


Din virksomhed hedder Party In A Box – hvad ligger der i det?

Party In A Box er et koncept, der leverer festens pynt lige til døren, så du slipper for at handle ind.

Hvordan kom du på den idé?

Jeg var indkøber i legetøjsbranchen i nogle år og lagde mærke til, at mine ældre kolleger oplevede stress og forventningspres over børnefødselsdage. Jeg har selv haft de fedeste børnefødselsdage, hvor mine forældre gav den gas, så jeg ærgrede mig over, at det skal være en byrde. Men man forstår det godt – for ingen gider rende rundt i Bilka efter kl. 21 eller shoppe på forskellige webshops hver gang. Så jeg tænkte: ”Jeg må gøre noget!”

Personen bag:

  • Hvem: Trine Hansen, Stifter af Party In A Box
  • Hvad: Sælger tilbehør til fester, deltog i Løvens Hule, hvor hun forlod programmet med en investering på 400.000 kroner fra Mia Wagner og Freeway-koncernen
  • Hvor: Bor i Aarhus

Hvordan startede du så ud – helt lavpraktisk?


Jeg var jo i branchen, så jeg kom med på messer for legetøj, og jeg kom også de steder, hvor de viser pap osv. Imens de andre spiste frokost, gik jeg rundt og fik visitkort, bestilte vareprøver og forsøgte at finde nogle kontakter.

Lars Larsen er et ikon, jeg ser op til, og han brugte sig selv, når han skulle sælge sit produkt.

Hvor fik du modet fra?

Jeg havde været på arbejdsmarkedet i mange år, da jeg lige efter gymnasiet startede med at arbejde. Jeg syntes, at jeg havde meget erfaring både med kundeservice, logistik og indkøb. Og derudover kiggede jeg på nogle af de erhvervsfolk, som har gjort det godt her i Danmark. Især er Lars Larsen et ikon, jeg ser op til, og han brugte sig selv, når han skulle sælge sit produkt. Derfor tænkte jeg, at det kunne jeg også for at differentiere mig på markedet.

Du er også selv et aktivt ansigt for Party In A Box udadtil?

Ja, for folk tapper ind i den her person – det personlige brand er vejen frem.

Jeg skiller mig ud gennem kundeservice og gennem loyalitet. Der findes et hav af webshops, så hvordan skal jeg ellers være unik? Her bruger jeg mig selv meget bevidst. Folk føler, de handler hos Trine og kan komme til mig.

Min største bekymring var det med at få en investor ind. For hvor meget medbestemmelse får de? Skal jeg ringe til investoren, hvis jeg skal slå en prut?

Så det er en nødvendighed at bruge sig selv?

Hvis du giver folk lov at være med på din rejse, har du i hvert fald allerede givet dem langt mere end andre virksomheder gør.

Der driller jeg også min investor, Freeway, med, at de ikke er personlige nok. Jeg siger: Vis dem, hvem du er. Hvad laver du? Hvad laver din hund, når du har den med på arbejde? Vis, at den ligger under skrivebordet.

At deltage i Løvens Hule kræver også sin kvinde – hvad har det betydet for dig at være med?

Det har været en fantastisk oplevelse. Der er mange overvejelser, og man har jo ikke lyst til at stå på landsdækkende tv og ligne en idiot. Men min største bekymring var egentlig det med at få en investor ind. For hvor meget medbestemmelse får de? Skal jeg ringe til investoren, hvis jeg skal slå en prut? I hvilken fart vil de have deres penge retur? Men som menneske kan jeg godt lide at performe, og så længe man har styr på sine ting, tror jeg på, man kan komme igennem det.

Folk er mega støttende. Måske fordi, vi er mange, der gerne vil, men få, der tør?

Det kører jo også på skinner – hvad har været det fedeste på rejsen?

Det, jeg lever højt på, og som gør mig glad i hverdagen, det er den støtte og de kærlige mennesker, der skriver, at de elsker mit produkt. Det er det, der gør, at jeg rejser mig op de dage, hvor jeg tænker ”Hold nu kæft”. De der ”vi har haft den bedste fest”-beskeder. Man får sindssyge ord fra folk på LinkedIn og andre steder. Kigger man generelt på medier som LinkedIn, er det altid klapsalver, der kommer. Folk er mega støttende. Måske fordi, vi er mange, der gerne vil, men få, der tør?

Hvad har været den største udfordring?

Vi kommer jo ikke uden om Corona. Jeg har haft et sindssygt år, og det har jeg lært så meget af. Jeg er stolt af det resultat, jeg leverer efter 2020, hvor jeg faktisk vækster min virksomhed med 35% mere end budget, selv om budgettet var ret ambitiøst. Der har ikke været tid til at hvile på laurbærrene, og jeg har hele tiden skullet tænke ud af boksen for at skabe omsætning. Det er hårdt, men jeg er tilfreds med resultatet efter et år, hvor hele grundlaget for min forretning var lukket ned.

Men ellers er det tæsk fra kundesiden, der går mig allermest på. Der skal ti glade kunder til for at gøre op for én sur. Nogle gange skal man lægge sig flat ned og acceptere, at nogle kunder ER urimelige. Og når der kommer bump på vejen, trykker jeg på pyt-knappen og siger ”nu rejser jeg mig op, og så kommer jeg simpelthen videre”. Solo-knappen og det, at jeg kører virksomheden selv, giver noget. Men man er også mere sårbar, når man er alene.

Og apropos alene. Har det været en omvæltning at gå fra at være selvstændig iværksætter til at have en investor efter Løvens Hule?

Ja, for det første går det meget langsomt med sådan en proces. Uanset Løvens Hule. Der er mange formaliteter, der skal på plads, revisorer og advokater skal ind over, og man skal laves til A/S eller ApS, hvis man som mig var enkeltmandsvirksomhed. Først derefter er er man i gang. Men jeg er spændt på hele samarbejdet. Freeway blander sig mere i den overordnede retning og ejer kun 25 % af virksomheden, så det har været helt perfekt.

Hvad er næste step på rejsen for Party In A Box?

Vi har mange store planer for 2021, men alt er meget afhængigt af Corona. Derfor har jeg taget et skridt af gangen og sørger for hele tiden at tænke ud af boksen og være med på beatet. Det er en af de fordele ved at være lille – at man også er super omstillingsparat. Det giver altså fordele. Men planer – dem er der mange af for 2021…

Trines 3 råd:

  • Spørg ud i æteren! Min mavefornemmelse har været god indtil videre, men undersøg, om dit produkt giver mening, og om der er en kundegruppe. Og du skal IKKE spørge din familie, for de støtter dig uanset hvad.
  • Brug dit netværk! Fx fik jeg god støtte fra konsulenter i Erhvervshus Midtjylland, og så er Connect Danmark godt. Her betaler store erhvervsledere for at være med for at blive dygtigere ledere – så du kan pitche gratis og få feedback af dem.
  • Likviditet er ikke alt. Løvens hule er en massiv markedsføringskanal. Du skal bare ikke kun gå med i det for at skaffe likviditet, for man kan godt komme i gang uden at deltage i Løvens hule.

Trine har brugt Dinero i hele opstarten af sin virksomhed – først som Dinero Starter og siden som Dinero Pro.

Louisa Henchel Vinther
Louisa H. Vinther Dinero
Louisa er Dineros Communications Manager. Her arbejder hun hver dag med at lave kampagner, tænke i brugeroplevelser og udtænke indhold, der gør regnskabslivet som iværksætter bare en tand lettere.

Skriv en kommentar

0 kommentarer

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram