Betalingsadvisering

En betalingsadvisering er en term inden for tallenes verden. Du bruger den til at vise en kreditor, hvilke skyldige beløb du har betalt. Det er en oversigt, som typisk sendes til kreditor per mail.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 25/04/2022


Hvad er en betalingsadvisering?

Hvis du gerne vil vise en af dine kreditorer, at du har betalt en eller flere fakturaer, kan du gøre brug af en betalingsadvisering. Du sender dermed en oversigt over, hvad du har betalt hvornår.

Betalingsadvisering kan bruges som dokumentation for en eller flere betalinger eller som en besked om, at en betaling er blevet gennemført. Kontakter en kreditor dig for at høre til en betaling, kan du med fordel sende en betalingsadvisering retur for mere information om din gennemførte betaling.

Du kan ikke sende en betalingsadvisering, hvis en betaling endnu ikke er gennemført.

Hvordan sender du en betalingsadvisering?

Betalingsadvisering finder sted ved, at du sender en e-mail til kreditor, hvori du angiver, at en faktura er blevet betalt. Du vedhæfter dokumentation for betalingen i PDF-format. Kreditor kan så se, hvornår du har betalt, og hvor du har sendt pengene hen.

Hvornår er det aktuelt med en betalingsadvisering?

Betalingsadviseringer er i dag mindre brugte end tidligere. Med fremkomsten af netbank, PBS og andre digitale betalingssystemer er der i dag ikke samme behov for at informere om, at en betaling er blevet gennemført.

Modtager kan nemt selv tjekke op på, om pengene er kommet frem, og har derfor ikke samme behov for at modtage betalingsadviseringer. Det samme gælder som brug ved dokumentation.

Det ændrer ikke ved, at du stadig har muligheden for at benytte dig af at sende betalingsadviseringer til dine kreditorer.

Hvad kan du gøre i stedet for?

Hvis du ikke ønsker at sende en betalingsadvisering, står det dig frit for at lade være. Du kan selv tjekke op på, om din betaling er blevet gennemført i din netbank. Når du kan se, at din betaling er gennemført, har du dit på det rene.

Kontakter kreditor dig i forhold til en betaling, kan du henvise til, at betalingen er gennemført i din ende. Er der problemer med betalingen, tager du fat i banken, som så kan hjælpe med at udbedre fejlen.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram