PBS

PBS er en leverandør af elektroniske betalingsløsninger, herunder Dankort, Betalingsservice og andre internationale betalingskort.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 07/06/2022


PBS nummer

Hvad er PBS?

PBS er i dag måske den største leverandør af elektroniske betalingsløsninger i hvert fald indenfor de danske grænser. Deres services er tilknyttet utallige pengeinstitutter samt private og offentlige virksomheder. I Danmark er PBS blevet til Nets, der har deres hovedkontor i Ballerup, hvor de driver mange af de services, der gør hverdagen lettere for danskerne. Herunder blandt andet Betalingsservice, NemID og Dankort.

Det står for ‘Pengeinstitutternes Betalingsservice’ og er i dag et selskab, der er fusioneret og i Danmark er kendt under virksomhedsnavnet Nets. Ændringerne har dog ingen betydning for deres kunder, og målet er det samme, som det altid har været; at blive den førende nordeuropæiske leverandør inden for betalings-, kort- og informationsløsninger. Derfor er Nets fortsat en enorm leverandør på det danske marked.

Fordele ved PBS

Virksomheden, der står for aftaleforholdet med de forretninger, der ønsker at have dankortterminaler. Når du har været nede i en forretning og købe et par bukser, og du har betalt via dankortterminal, så er det faktisk Nets, der sørger for hele eller dele af den behandling og transmission, som sker i forretningen ved dennes dankortterminal og hele vejen hen til din konto, hvor pengene naturligvis bliver trukket.

Flere virksomheder drager fordel af nogle af de ekstra services PBS har sikret. Eksempelvis at PBS kan bruges til betaling på tværs af landegrænser med betalingsformidling i euro.

PBS’ Betalingsservice har utallige fordele, der vil blive beskrevet yderligere længere nede. Mange af PBS’ løsninger sparer dig nemlig både tid og penge – og det er noget, der har en værdi for alle virksomheder.

Betalingsservice

Betalingsservice er en service, der bliver styret af PBS. Betalingsservice er et system, som foretager automatiske betalinger og dermed sparer millioner af mennesker for en del tid og penge. Det er altså ikke kun virksomheder, der kan spare tid og penge på denne service. Du sparer tiden ved, at du slipper for at sidde og bruge den på at betale regninger. I gamle dage husker du måske, at dette kunne være en længere og kompliceret proces.

Derudover slipper vi dog også for det irriterende girogebyr, der med tiden er blevet højere og højere. Det er selvfølgelig ikke uden grund, for pengeinstitutterne ønsker naturligvis også, at det hele kører gnidningsfrit, hvorfor flere af dem gennem en årrække har arbejdet på at få så mange danskere som muligt tilmeldt Betalingsservice. Alle regninger bliver hermed betalt rettidigt, og du har modtaget din sidste rykker!

Dankort og Betalingsservice anses som de to mest centrale services, PBS styrer i Danmark. Betalingsservice kan du let tilmeldes via din bank eller via gironummer på den regning, som du har modtaget.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram