Fakturaskabelon

Når du skal udarbejde en faktura, kan du tage en fakturaskabelon i brug. Her har du et dokument, der allerede er sat op som en faktura. Det eneste, du skal gøre, er at påføre dine oplysninger om blandt andet køber, sælger og varen/tjenesten. Så er du klar til at sende din faktura til kunden.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 21/12/2023

Dinero har gjort det let for dig, at lave en fakturaskabelon, så man ikke skal starte fra bunden hver gang. Der er mange design og opsætningsmuligheder og du kan lave dit helt eget design.

Hvad er en fakturaskabelon?

Skabeloner er med til at lette dit arbejde, så du ikke behøver starte fra bunden, hver gang du skal sætte en ny form for dokumenttype op. Det samme gør sig gældende med en fakturaskabelon.

Skal du sende en faktura til en kunde, kan du gøre det nemmere for dig selv ved at bruge en fakturaskabelon. Med skabelonen har du et dokument, som allerede er sat op som en faktura, og som bare mangler dine oplysninger. Når du har skrevet dine oplysninger på skabelonen, kan du sende fakturaen til
kunden, der skal have den, og gemme din egen i din regnskabsmappe. Nogle regnskabsprogrammer har en indbygget fakturadesigner eller foruddesignede fakturaskabeloner klar til brug.

Hvem kan bruge en fakturaskabelon?

Det kan alle, der sender fakturaer ud. Du kan både bruge en fakturaskabelon, hvis du vil sende en faktura elektronisk, men du kan også bruge den, hvis du foretrækker at printe og aflevere den på anden vis.

Mange virksomheder har udviklet deres egen fakturaskabelon. Det gør det nemt for alle ansatte i bogholderiet at udarbejde fakturaer, og det giver et ensartet udtryk af virksomheden udadtil. Når du sender fakturaer ud, er det vigtigt, at du ikke bruger forskellige skabeloner hver gang. Det sender et rodet signal til de kunder, der handler hos dig, hvis de får en forskellig faktura hver gang, de køber noget hos dig.

Dinero er et godkendt regnskabsprogram

Alle pakker i Dinero er certificeret af Erhvervsstyrelsen. Du har fx mulighed for upload af bilag i skyen, bankafstemning og modtage og sende EAN-fakturaer. Fokusér 100% på virksomheden i stedet for støvede paragraffer. Læs mere her.

Hvad indeholder fakturaskabelonen?

Der findes et hav af forskellige skabeloner på markedet – nogle er gratis at anvende, mens andre koster penge. Fælles for de gode skabeloner er, at alle typer af oplysninger, som enhver faktura bør indeholde, er integreret. Det gælder følgende oplysninger:

  • Fakturanummer
  • Dato
  • Købers navn og adresse
  • Din virksomheds CVR-nummer, navn og adresse
  • Specifikation af varer, antal og pris
  • Momsbeløb

Ovennævnte er naturligvis ikke fortrykte på en fakturaskabelon, men der er lavet plads til, at du kan udfylde dine oplysninger. Det gælder alt fra kundeoplysninger til fakturanummer og dato.

Se, hvor nemt det er at designe sin egen faktura med Dinero.

Spørgsmål & svar

Hvad er en fakturaskabelon?

Med en fakturaskabelon kan du nemt udstede en faktura ved at plotte dine egne oplysninger ind. Du kan både lave en faktura online eller i hånden.

Hvad består en fakturaskabelon af?

En fakturaskabelon skal gerne indeholde følgende: Fakturanummer, dato for køb, købers navn og adresse, sælgers CVR-nummer, navn og adresse, varespecifikationer (pris og antal) og momsbeløb.

Hvordan bruger man skabelonen?

Når du anvender en fakturaskabelon, indtaster du dine oplysninger, hvorefter du kan printe eller sende den online faktura direkte til din kunde.

Kan man godt bruge en fakturaskabelon uden CVR-nummer?

Driver du en virksomhed uden et CVR-nummer, kan du stadig godt anvende en fakturaskabelon hos Dinero. Det kræver bare, at du får dig oprettet korrekt.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram