Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Fakturaskabelon

Når du skal udarbejde en faktura, kan du tage en fakturaskabelon i brug. Her har du et dokument, der allerede er sat op som en faktura. Det eneste, du skal gøre, er at påføre dine oplysninger om blandt andet køber, sælger og varen/tjenesten. Så er du klar til at sende din faktura til kunden.

Dinero har gjort det let for dig, at lave en fakturaskabelon, så man ikke skal starte fra bunden hver gang. Der er mange design og opsætningsmuligheder og du kan lave dit helt eget design.

Hvad er en fakturaskabelon?

Skabeloner er med til at lette dit arbejde. Så behøver du ikke starte fra bunden, hver gang du skal sætte en ny form for dokumenttype op. Det samme gør sig gældende med en fakturaskabelon.

Skal du sende en faktura til en kunde, kan du gøre det nemmere for dig selv ved at bruge en fakturaskabelon. Så har du et dokument, som allerede er sat op som en faktura, og som bare mangler dine oplysninger. Når du har påført dine oplysninger, kan du sende fakturaen til
kunden, der skal have den, og gemme din egen i din regnskabsmappe. Nogle regnskabsprogrammer har en indbygget fakturadesigner eller pre lavet fakturaskabeloner klar til brug.

Hvem kan bruge en fakturaskabelon?

Det kan alle, der sender fakturaer ud. Du kan både bruge en fakturaskabelon, hvis du vil sende en faktura elektronisk, men du kan også bruge den, hvis du foretrækker at printe den og aflevere den på anden vis.

Mange virksomheder har udviklet deres egen fakturaskabelon. Det gør det nemt for alle ansatte i bogholderiet at udarbejde fakturaer, og det giver et ensartet udtryk af virksomheden udadtil. Når du sender fakturaer ud, er det vigtigt, at du ikke bruger forskellige skabeloner hver gang. Det giver et rodet signal til de kunder, der handler hos dig, hvis de får en forskellig faktura hver gang, de køber noget hos dig.

Hvad indeholder fakturaskabelonen?

Der findes et hav af forskellige skabeloner på markedet, og nogle er gratis at anvende, mens andre koster penge. Fælles for de skabeloner, der har en god kvalitet, er, at de har integreret alle de typer af oplysninger, som enhver faktura bør indeholde:

  • Fakturanummer
  • Dato
  • Købers navn og adresse
  • Din virksomheds CVR-nummer, navn og adresse
  • Specifikation af varer, antal og pris
  • Momsbeløb

Ovennævnte er naturligvis ikke fortrykte på en fakturaskabelon, men der er lavet plads til, at du kan udfylde dine oplysninger. Det gælder alt fra kundeoplysninger til fakturanummer og dato.

Se hvor nemt det er at designe sin egen faktura med Dinero

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 21/11/2019

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?