Firmatelefon

Som arbejdsgiver kan du vælge at stille en telefon til rådighed til en eller flere af dine medarbejdere. Her er der tale om firmatelefon, som også går under betegnelsen fri telefon. Anvender du din firmatelefon til privat brug også, er du forpligtet til at betale skat af det.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 22/03/2024


Firmatelefon regler

Hvad er en firmatelefon?

Som det ligger i ordet firmatelefon, får du stillet en telefon til rådighed af den virksomhed, du arbejder for. Bruger du ikke telefonen til privat brug, skal du ikke betale skat af det. 

Har du derimod en firmatelefon, som du også bruger privat, skal du være opmærksom på, at du skal betale skat af den.

Hvor meget, du skal betale i skat for din firmatelefon, ændrer sig fra år til år.

Hvor meget skal du betale i skat, når du har en firmatelefon?

Reglerne for fri telefon siger, at du i 2023 skal betale skat af 3.100 kroner for at have en firmatelefon. 

Men skal du så lade din telefon ligge på kontoret, når du går hjem? Nej, sådan forholder det sig heldigvis ikke længere. Er din telefon en forudsætning for, at du kan udføre dit arbejde, er det okay, at du også tager den med hjem.

Du skal gøre to ting, hvis du ikke skal betale skat af firmatelefonen:

1. Du skal skrive under på en tro og love erklæring på, at du ikke anvender din firmatelefon til privat brug (et enkelt opkald i ny og næ af privat karakter er dog okay).

2. Din arbejdsgiver skal fra tid til anden tjekke op på, at din firmatelefon kun bliver brugt i forbindelse med dit arbejde (det kan nemt gøres ved, at din arbejdsgiver indgår en aftale med teleselskabet om, at de skal give lyd, hvis dit forbrug stiger meget over en periode). 

Hvordan er reglerne i forhold til internet til arbejdsbrug?

Når det kommer til fri telefon, så dækker det ikke alene din firmatelefon. Det dækker alle former for privat telefoni og internet. Betaler din arbejdsgiver både for firmatelefonen samt internettet i din privatbolig, skal du stadigvæk kun betale skat af 3.100 kroner i 2023.

Beløbet er det samme – uanset om du kun har en firmatelefon til rådighed, eller du også får betalt internet og fastnet telefon hjemme i privaten.  

Bliver din ægtefælle også beskattet af fri telefon, og bor I på den samme adresse? Så kan I få nedsat det beløb, I skal betale i skat med 25%. Altså skal I i så fald kun betale skat af 4.650 kroner for fri telefon på årsbasis tilsammen.

Læs også om bogføring af fri telefon eller vores guide til erhvervstelefoni.

Kan jeg trække telefoni fra i min virksomhed
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram