Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Artikel kun for Dinero Pro

Fri telefon – Sådan bogføres det

Fri telefon gælder, hvis din arbejdsgiver betaler din telefonregning, og telefonen også bruges privat. Begrebet dækker også over internet.

Der er forskellige metoder til at håndtere fri telefon. Fri telefon skal du beskattes af – i 2019 er satsen 2800 kr. (2018: 2.800 kr.) Der er forskellige beskatningsmetoder alt efter, om du er ejer eller ansat.

  • Ejere af et selskab (ApS, IVS, A/S, etc.) og ansatte i alle typer virksomheder (også enkeltmandsvirksomheder, I/S, etc.):
    Her klarer arbejdsgiveren den typisk over lønnen. Hvis arbejdsgiveren gør det, skal du ikke tænke mere på beskatning – det klarer arbejdsgiveren. Har du fri telefon, men ikke over lønnen, skal du selv sørge for at få det indberettet på din personlige selvangivelse hos SKAT.
  • Ejere af en personlig ejet virksomhed (enkeltmandsvirksomhed, I/S, etc.):
    Her skal du selv sørge for at indberette, at det er din virksomhed, der betaler din telefonregning. Normalt bogfører man ikke fri telefon i dette tilfælde – det tager man i stedet med på sin selvangivelse.

Kan fri telefon betale sig?

Flere har spurgt, om som ejer af et personligt selskab kan betale sig at have det. Som tommelfingerregel kan følgende siges:

  • Overstiger dine telefonregninger 2.800 kr. indenfor regnskabsåret, så kan det betale sig at lade firmaet betale telefonregningen og lade sig beskatte af fri telefon.
  • Overstiger dine telefonregninger ikke 2.800 kr. indenfor regnskabsåret, så kan det ikke betale sig at lade sig beskatte. Her anbefales det, at betale telefonregninger selv.

Reglerne på området bliver opdateret løbende, og vi anbefaler derfor altid at søge professionel rådgivning, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Sådan bogfører du fri telefoni

Nedenfor kan du læse, hvordan du bogfører til dine ansatte.

Denne del er lavet som en tilføjelse til vores øvrige lønguides, som kan ses her:

– Funktionærer (se guide på bogføring af løn af funktionærer)

– Timelønnede (se guide på bogføring af løn af timelønnede)

Fri telefon

Har dine medarbejdere fri telefon og internet kan du håndtere det på to måder. Fri telefon og internet er en teknisk håndtering, der gør, at dine medarbejdere bliver beskattet af 233,33 kr. om måneden (2018 & 2019) – men det giver ikke medarbejderen flere penge mellem hænderne. Derfor går beløbet frem og tilbage på lønsedlen og giver dermed nul i sidste ende. Håndteringen kan ske efter nedenstående:

1. Gør ingenting – da beløbet bliver tillagt og fratrukket på den givne lønseddel.

2. Bogfør følgende bilag:

Yderligere læsning til den interesserede: 
Læs mere om satserne på SKATs hjemmeside her.

Læs mere om, hvilke enheder der er omfattet af fri telefon i denne folder.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 22/06/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?