Hvordan bogfører jeg købet af telefonen og telefonregninger?
Hvis du i din virksomhed køber en telefon til en ansat eller dig selv, som bruges både privat og erhvervsmæssigt, er der nogle forskellige punkter, som du skal være opmærksom på. Der kan nemlig ikke opnås fuldt momsfradrag, hvis virksomheden betaler for telefonen eller telefonabonnementet. Der skal derfor laves en vurdering af, hvor meget telefonen benyttes privat og erhvervsmæssigt, og dette skal vurderes ud fra bedste skøn.
Bogføringen skal ske efter vores guide vedrørende delvist privat køb. Guiden kan du læse her.
Hvordan bogfører jeg beskatningen af mine ansattes frie telefoni?
Hvis du som virksomhedsejer betaler for dine medarbejders telefon, og denne benyttes privat og erhvervsmæssigt, skal fri telefoni fremgå af lønsedlen. Beskatningen vil typisk være 250 kr. (3.000/12) og skal bogføres som et personale gode. Du kan se et eksempel på en bogføring af fri telefoni nedenfor:
På ovenstående billede er det vist hvordan fri telefoni på 250 kr. bogføres. Det bemærkes at selvom beskatningen bogføres som en udgift, så skal denne stå i minus. Grunden til dette er at det ikke er en udgift for virksomheden, men derimod en udgift for medarbejderen.
Hvis du generelt er i tvivl om hvordan man bogfører en lønseddel kan du læse vores guides, om lønsedler til henholdsvis funktionærer her og timelønnede her.
Hvordan bogfører jeg beskatningen af min egen frie telefoni? (enkeltmandsvirksomheder og I/S)
Hvis du er ejer af en personlig ejet virksomhed skal beløbet reguleres på din årsopgørelse. Det kan du blandt andet klares med vores skatteopgørelse.
Derfor skal beskatningen ikke bogføres i dit regnskab. Husk dog at købet af telefonen, og det løbende abonnement stadig bogføres med delvis momsfradrag.