Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Fortrolighedsaftale

En fortrolighedsaftale er en skriftlig aftale, der er med til at beskytte ens oplysninger. Aftalen indgåes ofte i forbindelse med et samarbejde mellem to virksomheder eller ved en ansættelse.

Hvad er en fortrolighedsaftale?

En fortrolighedsaftale er en kontraktlig aftale, der indgåes mellem to eller flere parter, i forbindelse med ansættelse, samarbejde, handle, leverance m.m. Aftalen indgåes hvis parterne føler behov for at sikre at der ikke videregives fortrolige oplysninger på noget tidspunkt. Dette gælder begge parters oplysninger, som f.eks. kunne være økonomiske oplysninger, lister over kunder og lignende.

Det er kun fortrolige informationer/oplysninger fortrolighedsaftalen beskytter, det vil sige ikke noget, der allerede er offentliggjort.

Hvorfor lave sådan en aftale?

Fortrolighedsaftalen kan være en god idé, hvis man vil være sikker på at beskytte sine oplysninger. Det kunne f.eks. være produktinformationer, kundeinformationer, produktionsinformationer m.m.

Med en juridisk bindende aftale, forpligter de implicerede parter sig til ikke at videregive fortrolige oplysninger. Det giver ofte ro samt de bedste forudsætninger for aftalen samtidig med man sikrer at der ikke opstår et efterspil mellem aftalens implicerede parter i forhold til fortroligheden.

Skabelon til fortrolighedsaftale

Fortrolighedsaftalen vil blandt andet ofte indeholde afsnit om:

  • Fortrolige oplysninger
  • Forpligtelser
  • Varighed
  • Opsigelse

Download fortrolighedsaftale

Skabelon til fortrolighedsaftale: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Fortrolighedsaftalen kaldes også en Non Disclosure Agreement (NDA)

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 07/01/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?