Kickstarter

Hos Kickstarter kan du fremlægge et projekt eller en idé, som du ønsker økonomisk støtte til. Du sætter et mål for projektet og en deadline. Er målet nået inden deadlinen, modtager du pengene fra dine støtter til at videreføre dit projekt.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 11/05/2023


Hvad er Kickstarter?

Kickstarter er en platform hvor man kan søge crowdfunding/fundraising. Crowdfunding er en måde at indsamle penge på til et individ, virksomhed eller organisation. Med Kickstarter er det blevet lettere at søge og modtage funding online. Gennem deres platform hjælper de kunstnere, musikere, designere, selvstændige, iværksættere og andre kreative sjæle, til at finde de ressourcer og den support de har brug for til at realisere deres idé.

Siden Kickstarters stiftelse i april 2009, har 17 millioner mennesker støttet et projekt og 4,6 millliarder er beløbet på hvor meget der er blevet støttet med. Desuden er 171.954 projekter blevet succesfuldt finansieret.

Hvordan fungerer Kickstarter så?

Hver projekt på Kickstarter udformes helt uafhængigt af mennesket/menneskerne bag, som har fuld kontrol og ansvar over deres projekter. På projektsiden fremviser du dit produkt gennem billeder, video og produktbeskrivelser, der skal sikre dig den økonomiske støtte.

Ejeren af siden sætter projektets mål for funding, samt en dato for deadlinen. Hvis nogle synes om projektet kan de “love penge” for at få det til at ske.
Såfremt at du opnår målet for fundingen, opkræves “støtterne” af projektet ved deadlinens udløb.
Er der derimod ikke nok støtte til det opsatte mål, bliver ingen opkrævet. Kickstarter er altså en alt-eller-intet platform for funding.

Hvorfor funde?

Hos Kickstarter tillader det projekter indenfor blandt andet: Kunst, håndværk, design, mode, mad, spil, journalistik, fotografering og teknologi.
De tillader ikke at der indsamles til velgørenhed eller at der tilbydes et økonomisk incitament i forbindelse med et projekt.

Alle projekter skal have et klart mål. Det kunne eksempelvis være at lave et album eller en bog.

Hvad koster det?

Som alle andre virksomheder skal Kickstarter tjene penge og det er derfor selvfølgelig ikke helt gratis. Hvis dit projekt ender med at nå målet for indsamlet beløb, tilføjes der et gebyr på 5% af det beløb.

Du kan også læse om finansiering, hvis du ikke ønsker at benytte dig af en funding-side som virksomheden Kickstarter.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram