Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Købsaftale (salgsaftale)

En købsaftale er en skriftlig aftale der indgås ifm. et køb af varer, ydelser, råvarer og lignende. Aftalen er med til at tydeliggøre købets betingelser, såsom pris og hvad der købes.

Hvad er en købsaftale?

En købsaftale er en aftale om et køb af varer, ydelser, råvarer, produkter eller lignende. Aftalen definerer hvad det er der købes, til hvilken pris og eventuelle andre vilkår for aftalen.

Hvorfor skal jeg lave aftalen?

På trods af, at en skriftlig og mundtlig købsaftale begge er bindende jfv. aftaleloven, er det en rigtig gode ide at lave en skriftlig aftale. Det skyldes at det er svært, at bevise en mundtlig aftale, ved en eventuel tvist. På den måde kan man undgå det der ville være et ærgerligt efterspil.

Hvad er forskellen på købs- og salgsaftaler?

Købsaftalen og en salgsaftale er faktisk det samme, da indeholdet af aftalen vil være det samme. Det kommer blot an på, fra hvilken side af en handel, du befinder dig. Altså om du køber eller sælger. Du vil derfor ofte, kunne bruge skabeloner til disse aftaler, som både køber og sælger.

Skabelon til købsaftalen

En skabelon til købsaftalen vil blandt andet indeholde følgende:

  • Varebeskrivelse
  • Pris
  • Leveringsspecifikationer
  • Garanti

Download købsaftale skabelon

Skabelon til købsaftale: Få en gratis skabelon. Du tilmelder dig samtidigt Dineros nyhedsbrev, som du altid kan afmelde med et enkelt klik.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel/skabelon har kun til formål at orientere og skal ikke ses som juridisk rådgivning.

Ledte du efter boligkøbsaftale? Så læs med her.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret: 07/01/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?