Mastercard

Mastercard er en meget kendt betalingsvirksomhed og betalingskortudbyder. Deres betalingskort kan både fås som debit- og kreditkort.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 08/12/2020


Hvad er Mastercard?

Mastercard er en international betalingsvirksomhed og betalingskortudbyder, som er til stede i over 210 lande og formidler transaktioner i mere end 150 forskellige valuta. De tilbyder både kredit- og debetkort.

Hvilke typer kort tilbydes der i Danmark?

Udbuddet af Mastercards er stort og varierer fra bank til bank. Dette både på privat- som erhvervssiden. Et kort som MasterCard Platinum er eksempelvis et kort, der går meget igen.

I Danmark producerer NETS betalingskortene, og de har den kontaktløse funktion. Dette betyder, at betalingskortene kan bruges ved blot at holde dette over terminalen.

Begge typer af betalingskort gælder i både ind- og udland. I modsætning til et Visa/Electron-betalingskort er der ikke dækningskontrol, hvilket betyder at beløbet kontrolleres mod saldoen ved hvert køb og hævning.

Maestro

Maestro ejes af Mastercard og er et kort til betaling eller kontanthævning. Med et Maestro er der dækningskontrol på kortet. Det betyder, at der kontrolleres, om der er penge nok på kortet til at gennemføre en given transaktion, så kortet (kontoen) ikke overtrækkes.

Mastercard 3D SecureCode

3D SecureCode er en sikkerhedsforanstaltning, du kan sætte på dit betalingskort. I Danmark er NETS, som kortudbyder, med til at tilbyde denne mulighed. Foranstaltningen går ud på, at du kobler dit telefonnummer til dit Mastercard og ved betaling skal sms-bekræfte dit online køb.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram