Visa – Hvad er det?

Visa er en international teknologi- og betalingsvirksomhed. I Danmark kender vi dem bedst for Visa/Dankort og VisaElectron. Navnene og udvalget kan veksle fra bank til bank, men Visa producerer både kredit- og debetkort.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 01/05/2023


Hvad er Visa?

Visa er en international teknologi- og betalingsvirksomhed. De er til stede i over 200 lande og har en vision om at sikre hurtig, sikkert og tillidsfulde elektroniske betalinger. De styrer et af verdens mest avancerede betalingsnetværk – VisaNet – som kan håndtere mere end 65.000 transaktionsbeskeder i sekundet.
Det er ikke en bank og de udsteder ikke kort direkte til forbrugerne.

Hvilke typer kort tilbyder de i Danmark?

De producerer både kredit- og debetkort, men i Danmark tilbyder pengeinstitutterne overvejende deres debekort. Herunder Visa/Dankort og Visa Electron. I visse banker har disse givet deres eget navn til Electron kortet.

At betalingskortene er debetkort betyder at transaktionerne bliver trukket forholdsvis hurtigt. Der er altså ikke kredit på kortet, som det eksempelvis kendes med et Mastercard. Selvom du med et VisaDankort kan opleve, at dine transaktioner ikke trækkes med det samme eller endda samme dag, er det i bankfaglig forstand et debetkort.

Et køb med Visa Electron vil altid blive posteret med det samme, da denne type kort har dækningskontrol. I modsætning til et Visa/Dankort som kan trække over, dette er dog ikke ensbetydende med at man må, det kræver en kreditaftale eller lignende med sin bank.

Begge typer kort kan bruges i ind- og udland, i fysiske butikker, pengeautomater, webshops m.m.

NETS som producerer kortene i Danmark tilbyder i dag kun kort med den kontaktløse funktion. Dette betyder at betalingskortene, kan bruges ved blot at holde dette over terminalen.

Verified By Visa

Verified By Visa er en sikkerhedsforanstaltning man kan sætte på sit kort. I Danmark er NETS som kortudbyder med til at tilbyde denne mulighed.

Man kan på NETS’ hjemmeside logge ind med NemID og tilknytte sit mobilnummer til sit betalingskort. Efter oprettelse vil man på webshops der har sikkerhedsstandarden integreret modtage en engangskode pr. sms. Denne skal indtastes før betalingen kan gennemføres og man kan afslutte betalingsvinduet.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram