Spring til indholdet

Sidst opdateret: 08/03/2019

Visa

Hvad er Visa?

Visa er en international teknologi- og betalingsvirksomhed. De er til stede i over 200 lande og har en vision om at sikre hurtig, sikkert og tillidsfulde elektroniske betalinger. De styrer et af verdens mest avancerede betalingsnetværk – VisaNet – som kan håndtere mere end 65.000 transaktionsbeskeder i sekundet.
Det er ikke en bank og de udsteder ikke kort direkte til forbrugerne.

Hvilke typer kort tilbydes i Danmark?

Visa producerer både kredit- og debetkort, men i Danmark tilbyder pengeinstitutterne overvejende Visas debekort. Herunder Visa/Dankort og Visa/Electron. I visse banker har disse givet deres eget navn til Visa/Electron kortet.

At betalingskortene er debetkort betyder at transaktionerne bliver trukket forholdsvis hurtigt. Der er altså ikke kredit på kortet, som det eksempelvis kendes med et Mastercard. Selvom du med et Visa/Dankort kan opleve, at dine transaktioner ikke trækkes med det samme eller endda samme dag, er det i bankfaglig forstand et debetkort.

Et køb med Visa/Electron vil altid blive posteret med det samme, da denne type kort har dækningskontrol. I modsætning til et Visa/Dankort som kan trække over, dette er dog ikke ensbetydende med at man må, det kræver en kreditaftale eller lignende med sin bank.

Begge typer kort kan bruges i ind- og udland, i fysiske butikker, pengeautomater, webshops m.m.

NETS som producerer kortene i Danmark tilbyder i dag kun kort med den kontaktløse funktion. Dette betyder at betalingskortene, kan bruges ved blot at holde dette over terminalen.

Verified By Visa

Verified By Visa er en sikkerhedsforanstaltning man kan sætte på sit kort. I Danmark er NETS som kortudbyder med til at tilbyde denne mulighed.

Man kan på NETS’ hjemmeside logge ind med NemID og tilknytte sit mobilnummer til sit betalingskort. Efter oprettelse vil man på webshops der har sikkerhedsstandarden integreret modtage en engangskode pr. sms. Denne skal indtastes før betalingen kan gennemføres og man kan afslutte betalingsvinduet.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Så mange har tilmeldt sig

0

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?