Hvad er NETS?

NETS er en nordisk udbyder af betalingskort og informationsservices. Det er NETS, der driver Dankortet, og virksomheden har samtidig en aftale med staten om at styre driften af NemID.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 18/02/2022


Hvad betyder NETS?

NETS er en forkortelse for Northern European Transaction Services, som er den førende leverandør, når det gælder elektroniske betalingsløsninger. Tidligere hed NETS PBS, men i 2007 fusionerede PBS med norske BBS, der altså sammen blev til NETS. De tilbyder præcis de samme løsninger, som PBS tidligere gjorde, fra sit hovedsæde i Ballerup i Danmark.

Hvad tilbyder de?

NETS sørger for driften af en stor del af de elektroniske betalingssystemer. Flere af de betalingsløsninger, du benytter dig af i din dagligdag, står virksomheden nemlig bag. Det gælder blandt andet:

Dankortet. NETS styrer størstedelen af processen mellem korttransaktionen i en betalingsterminal i en butik eller automat og din konto. Det vil sige, at når du som privat betaler dine dagligvare nede i supermarkedet med dit dankort, er det dem, der sørger for interaktionen mellem betaling og konto.

Betalingsservice. Tilmelder du dig betalingsservice, vil dine faste regninger automatisk blive trukket fra din konto. Det er en nem og enkel måde at undgå irriterende rykkere og merbetaling på, fordi du har glemt at betale en regning til tiden. Som virksomhedsejer er det også en god idé at foreslå faste kunder denne løsning, så er du nemlig fri for at være den, der sender de ubehagelige rykkere. Samtidig er du sikker på at modtage dine penge til tiden.

NemID. NETS varetager driften af NemID, der er din måde at underskrive på digitalt. Med NemID kan du via kode og nøgler logge på selvbetjeninger i det offentlige elektroniske rum. Det gælder blandt andet til din bank, til SKAT, borger.dk, læge osv.

Specielle betalingsløsninger for virksomheder

Hvis du har en fysisk forretning, eller du driver en webshop har du brug for betalingsløsninger. Det kan NETS hjælpe dig med. De fleste butikker har en dankortterminal tilknyttet – opsætning og aftaleforhold kan NETS varetage. Det samme gælder, hvis du i en webshop skal opsætte online og sikre betalingsløsninger.

De udbyder også særlige mobile løsninger, der gør det muligt for dig at tilbyde dine kunder betaling via deres mobil i din dankortterminal eller webshop.

Hvem ejer NETS?

I et par år var de ejet af blandt andet ATP, men nu er virksomheden blevet solgt til en amerikansk kapitalfond. Den samlede pris for aktierne var cirka 33,1 mia kroner eller 165 kroner pr. aktie. De kunne efter købet ikke længere handles på børsen.

Kapitalfonden Hellmann & Friedmann har dermed overtaget ejerskabet, og ifølge Inge Hansen, bestyrelsesformand i NETS, er der tale om, at de er blevet overtaget af en ansvarlig og vækstorienteret ejer.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram