Pakkelabels

Pakkelabels er nødvendige, når du skal sende pakker. Pakkelabels skal angive præcise informationer om både dig og modtageren, så pakken kommer korrekt frem, og modtageren kan se, hvem pakken er fra.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 13/01/2022


Hvad er pakkelabels?

Pakkelabels er, som navnet indikerer, små labels, som man sætter på pakker for at informere omdeleren om, hvem pakken skal sendes til, og hvor den sendes fra. Pakkelabels har typisk alle de felter med information, som der er behov for at blive udfyldt, for, at pakken når frem til rette modtager i rette tid.

Du skal bare have informationerne klar, og så skrive dem ind i de felter, der matcher.

Nødvendige informationer på pakkelabels
På et pakkelabel skal det noteres, hvem modtager er, og hvem afsender er. Dernæst skal der være en række informationer, som er nødvendige for, at pakken kommer frem. Alle nødvendige informationer informationer er:

–    Afsenders fulde navn

–    Afsenders adresse

–    Afsenders postnummer og by

–    Modtagers fulde navn

–    Modtagers adresse

–    Modtagers postnummer og by

–    Eventuel attachment (vedhæftning) med note

Hvorfor er der et sort kryds henover afsenderfeltet?

Man sætter typisk et tyndt kryds henover afsenderfeltet for ikke at forvirre postsystemet og omdeleren. Pakkelabels kan se forskellige ud alt efter, hvem der har produceret dem, og derfor vil postsystemet og omdeler komme til at arbejde med mange forskellige labeldesigns.

For at gøre arbejdet nemmere for dem fortæller man dem derfor, at de ikke skal kigge på afsenderfeltet med kryds, men udelukkende modtagerfeltet uden kryds. Dette gør man naturligvis for at undgå, at pakken ved en fejl bliver sendt til afsenderadressen i stedet for modtageradressen.

Pakkelabels til privat og erhverv

Egentlig er der ikke forskel på selve labelsne. De skal begge indeholde de samme informationer i forhold til modtager og afsender, dog med firmanavn i modtagerfeltet i stedet for direktørens navn, hvis det er en pakke til erhverv.

Priserne for selve labelsne vil derfor heller ikke variere, men der kan være en forskel i pris på pakkeforsendelsen afhængig af den gældende aftale mellem virksomhed og omdeler.

Skal man sende til en bestemt person i virksomheden, vil man typisk skrive “att: Kenneth fra marketing” eller lignende for at give nærmere informationer til både den modtagende virksomhed samt omdeler.

Udskrivelse af egne pakkelabels

Som virksomhed, der dagligt sender mange pakker afsted, er det optimalt selv at have maskineriet til at kunne printe pakkelabels. På den måde kan også elektronisk sørge for, at alle informationer på pakkerne noteres automatisk.

PostNord bruger eksempel PacSoft som udskrivningssystem, som giver labelsne de nødvendige informationer samt eventuelle stregkoder.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram