PayPal

PayPal er en kendt e-handelstjeneste, som er en af de førende indenfor onlinebetalinger. PayPal fungerer på den måde, at man opretter sig med sine bankoplysninger for at kunne betale med tjenesten.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 12/01/2023


Hvad er PayPal?

PayPal er en e-handelstjeneste som er førende inden for sikre onlinebetalinger. De gør det muligt for købere og virksomheder at sende og modtage penge online, og så har de over 100 millioner registrerede konti 202 lande og regioner. Tjenesten accepteres af sælgere over hele verdenen, både på eBay og andre steder.

Virksomheden blev stiftet i 1998 som et datterselskab af netop eBay og ses i dag som en betalingsmulighed på langt de fleste webshops. Som erhvervskunde kan du sende oprette fakturaer og sende disse med PayPal-betalingsknappen integreret i deres fakturaer.

Hvordan fungerer PayPal?

Som privatkunde opretter du dig med dine bankoplysninger fra dit danske pengeinstitut (eller udenlandske pengeinstitut). Herefter kan du bruge PayPal som betalingsform.

Som erhvervskunde fungerer det på samme måde i forhold til oprettelse med bankoplysningerne.

Hvad koster det at bruge som kunde?

PayPal er gratis at oprette og betale med. Dog ikke hvis du handler i udlandet eller betaler i udenlandsk valuta.

Der er ingen gebyrer, hvis du bruger din saldo til at overføre penge i DKK til venner og familie i Danmark. Du kan dog blive pålagt gebyr for andre betalinger.
F.eks. pålægger PayPal et gebyr for valutaomregning på 2,5-4% ved betaling i udenlandsk webshop.

Sådan kommer du i gang:

  1. Opret en erhvervskonto
  2. Vælg de funktioner, du vil starte med. Du kan ændre eller tilføje funktioner senere

Hvad koster det at tilbyde som websted?

Transaktionsgebyret er 3,4 % + 2,60 kr. pr. betaling ved et månedligt salg på 0 kr. – 20.000,00 kr. Procentsatsen falder i takt med en stigning i dit månedlige salg.
Eksempelvis vil du ved et månedligt salg på 80.000,01 kr. – 400.000,00 kr. have et transaktionsgebyr på 2,7 % + 2,60 kr.

Tips

Oftest stillede spørgsmål

Der er tre muligheder. Du kan indsætte penge på din PayPal-konto, du kan koble dit kreditkort på direkte og du kan modtage betalinger via din bankkonto.

PayPal-betaling er når du betaler via din PayPal-konto. Det kan enten være ved et beløb du har stående, eller det kreditkort du har sat op til din PayPal-profil.

Transaktionsgebyret er 3,4 % + 2,60 kr. pr. betaling ved et månedligt salg på 0 kr. – 20.000,00 kr. Procentsatsen falder i takt med en stigning i dit månedlige salg.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram