PowerPoint

PowerPoint er et program, der gør det muligt at lave professionelle fremvisninger og præsentationer. Programmet indgår i Microsofts samlede Office-pakke.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 01/09/2020


Hvad er PowerPoint?

Har du en computer, har du også højst sandsynligt installeret Office-pakken fra Microsoft på den. I denne pakke indgår forskellige programmer, der løser forskellige opgaver. Én af de programmer er PowerPoint. Med PowerPoint kan du lave præsentationer i et diasshow, der er billedfremvisninger på computeren. Du kan også lave animationer.

PowerPoint er derfor et godt redskab til at lave let spiselige præsentationer ved eksempelvis salgsmøder, oplæg, foredrag, hvor det gælder præsentere dit indhold på en nem og forståelig måde.

Hvilke funktioner har PowerPoint?

I PowerPoint kan du lave en præsentation med tekst og billeder. Du bestemmer selv, hvor mange sider din præsentation skal indeholde. På hver side kan du tilføje en overskrift og brødtekst, ligesom du kan indsætte billeder, figurer og andre animationer på siden.

Der er rig mulighed for at lege med design og udtryk i PowerPoint, så det matcher din præsentation bedst muligt. Du kan blandt andet vælge forskellige baggrunde, skrifttyper og farver, så du sætter dit helt eget præg på præsentationen. Der følger nemlig en række stilskabeloner med. Men du har også mulighed for selv at udfolde din kreativitet og skabe dine egne designs.

Du kan selv manuelt skifte slide/side i din præsentation, men du kan også slå programmet til automatisk at skifte mellem siderne i dit slideshow. Det kan eksempelvis være oplagt, hvis dit show udelukkende består af billeder, der skal præsentere et produkt på en messe eller lignende. Med PowerPoints præsentationstilstand får du en funktion, hvor du kan tilslutte to skærme. Mens du på den ene smider præsentationen op, kan du fra en anden skærm, eksempelvis en bærbar, se videre i slides og styre fremvisningen herfra.

Hvordan bruger du det bedst?

Det helt store formål med PowerPoint er at lave spændende fremvisninger og præsentationer i et diasshow.

Og uanset om PowerPoint skal bruges til et oplæg i undervisning, en præsentation på en konference eller til at fremføre informationer på jobbet, er der stor forskel på kvaliteten af fremvisningen. PowerPoint er nemlig et værktøj, som du kan få det bedste ud af, hvis du husker på et par tips:

Fyld ikke siderne med tekst. Det kan være dræbende for enhver præsentation, hvis PowerPoint-siderne er proppet med tekst. Ofte bliver teksten også så lille, at de bageste ikke har mulighed for at læse den – selv hvis de gider. Brug i stedet fængende overskrifter og korte vendinger til at præcisere din pointe. Og gør det i selskab med flere billeder.

Læs ikke op fra din PowerPoint-præsentation. Der er ikke noget mere kedeligt end at overvære en præsentation, hvor oplægsholderen læser op af slidsene. Lav i stedet et kort ved siden af med noter og stikkort, så bliver det langt mere interessant og underholdende for dine tilhørere.

Brug præsentationstilstanden. Med PowerPoints særlige funktion præsentationstilstand kan du netop sende din præsentation til to skærme. Det betyder, at du på den ene skærm fremviser din præsentation, mens du fra en bærbar computer kan styre præsentationen, ligesom du på din bærbare skærm kan se noter og slides via præsentationstilstanden. På den måde behøver du ikke stå og vifte med noter i hånden.

Spørgsmål & svar

Hvad er PowerPoint?

PowerPoint er et computerprogram til at lave præsentationer. Det bliver udviklet af Microsoft og er en del af Office-pakken.

Hvordan laver man en god PowerPoint?

PowerPoint har en række fine skabeloner du kan benytte dig af, men som med meget andet: Øvelse gør mester.

Hvordan fungerer PowerPoint?

PowerPoint fungerer ved at du opbygger et slideshow med billeder, tekst og video, og kan lave forskellige overgange, for at gøre præsentationen mere spændende.

Læs også om Microsofts Excel

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram