Sidst opdateret 06/01/2021
Læsetid: 2 min.

Revideret regnskab

Et revideret regnskab er lig med et regnskab, som en registreret eller statsautoriseret revisor har været igennem og har sagt god for. Det behøver ikke nødvendigvis være revisoren selv, som har udarbejdet det enkelte regnskab, men revisoren skriver under på, at alt er, som det skal være, eller kommer med en påtegning, hvis regnskabet har væsentlige mangler eller uoverensstemmelser.

Skal du have lavet et revideret regnskab, og leder du efter en revisor, som kan hjælpe dig? Find en lokal revisor i vores praktiske oversigt, som kan sige god for dit regnskab samt hjælpe i dagligdagen.

Hvad er et revideret regnskab?

Driver du en virksomhed, er du med sikkerhed stødt på termen revideret regnskab. Alle virksomheder har pligt til at aflægge et retvisende regnskab i form af en årsrapport ved afslutningen af ethvert regnskabsår. Det er dog ikke alle virksomheder, der har pligt til at aflægge et revideret regnskab.

Hvorvidt du har pligt til at aflægge det reviderede regnskab, afhænger af flere forskellige faktorer. Du kan i nogle tilfælde selv vælge det, og i andre tilfælde har du intet valg. Typen af virksomhed og størrelsen af din virksomhed er også afgørende, og det er i det hele taget meget vigtigt, at du som virksomhedsejer har styr på reglerne for, hvornår du skal kunne fremvise et revideret regnskab, og hvornår det er op til dig selv.

Hvem skal kunne fremvise et revideret regnskab?

Når du som virksomhed har revisionspligt, er det ensbetydende med, at du har pligt til at udarbejde et regnskab, som er blevet revideret af en revisor. Du kan som virksomhed vælge, at du ikke vil underlægge dig kravet om et revideret regnskab. Du skal dog leve op til en række af krav, før du har mulighed for at fravælge det.

Du skal som minimum opfylde to ud af de tre nedenstående betingelser to regnskabsår i træk for, at du kan fravælge dig revisionspligten:

Du skal have en balancesum på under 4 millioner kr.
Du skal have en nettoomsætning på under 8 millioner kr.
Det gennemsnitlige antal heltidsansatte må ikke overskride 12 i løbet af regnskabsåret.
Du kan allerede ved stiftelsen af din virksomhed vælge at fravælge dig din revisionspligt, hvis du forventer, at du kan leve op til de ovennævnte krav. Men det betyder ikke, at du ikke har pligt til at aflægge regnskab. Det er stadig lovpligtigt at indsende en retvisende årsrapport til Erhvervsstyrelsen ved afslutningen af hvert enkelt regnskabsår.

Hvorfor frivilligt få revideret regnskabet?

Selvom det for nogle virksomheder er frivilligt, hvorvidt de vil have foretaget en revision af deres regnskab eller ej, vælger mange at gøre det alligevel. Der er nemlig mange fordele at høste, hvis du vælger det reviderede af slagsen – også selvom du ikke behøver.

For det første vil alle fejl i dit regnskab blive udryddet. Der kan nemt ske bogføringsfejl – selv for den mest garvede. Det være sig alt fra beregningsmæssige fejl til fejl i klassifikationer eller andet. De fejl vil blive udryddet, når dit regnskab bliver revideret.

For det andet giver det et godt billede udadtil, hvis du kan fremvise et revisionspåtegnet regnskab. Det kan give dig større troværdighed hos bankerne og hos andre samarbejdspartnere.

Spørgsmål og svar

Hvad er revideret regnskab?

Et revideret regnskab er et regnskab som er revideret, og sendt ind igen. Dette kan både være af pligt eller af fri vilje.

Hvem skal kunne fremvise et revideret regnskab?

Hvis du har revisionspligt, har du pligt til at udarbejde regnskab, som er godkendt af revisor. Du kan anmode om ikke, at skulle fremvise revideret regnskab.

Hvorfor frivilligt få revideret regnskabet?

Det er flere fordele ved frivilligt at få revideret regnskabet. Du får fx løst eventuelle bogføringsfejl, som selv kan ske for garvede.

Hvad betyder revideret regnskab?

Det betyder at man får tjekket op på regnskabet efter en periode, for at tjekke om alt rent faktisk stadig er korrekt.

Har man pligt til at vise revideret regnskab?

Kun hvis du har revisionspligt, men man kan dog også ansøge om, at man ikke skal lave revideret regnskab, hvis man ønsker det.

Del denne artikel

  • Del på Facebook
  • Del på Linkedin
  • Del på X
  • Kopier link

Skal du have lavet et revideret regnskab, og leder du efter en revisor, som kan hjælpe dig? Find en lokal revisor i vores praktiske oversigt, som kan sige god for dit regnskab samt hjælpe i dagligdagen.

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram