Saxo Bank

Saxo Bank er en dansk investeringsbank, der i 1992 blev etableret som fondsmæglerfirma. I dag har Saxo bank speciale i online handel og investering.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 16/11/2023


Hvad er Saxo Bank?

Du har sikkert hørt Saxo Bank omtalt et utal af gange, hvis du er en ivrig Tour de France-seer. Banken var nemlig hovedsponsor for Bjarne Riis’ cykelhold i mange år. I dag støtter banken op om Liberal Alliance. Men Saxo Bank er mere end det – den er nemlig en dansk reguleret investeringsbank med hovedsæde i København. Som har udkig til den globale verden fra sine kontorer i finanscentre i flere af verdens største byer som London, Dubai, Paris, Zürich og Tokyo.

I 1992, da Saxo Bank blev grundlagt af Lars Seier Christensen og Kim Fournais, var det som et fondsmæglerfirma under navnet Midas. Navnet blev dog ændret til det, vi i dag kender som Saxo Bank, da det i 2001 fik banklicens. Banken har fra grundlæggelsen i 1992 og frem til i dag udviklet sig fra at være fintech-pioner til en til en international koncern.

Investeringsbanken er privat ejet – her er grundlæggerne Lars Seier Christensen og Kim Fournais hovedaktionærer – og beskæftiger mere end 1400 ansatte verden over. Med kunder i over 170 lande har Saxo Bank slået sig fast som en international storspiller. Der faciliterer online handel og investering. Flere end 100 finansielle institutioner verden over bruger Saxo Banks platforme til at løse og imødekomme deres kunders behov.

Ingen almindelig bank

Saxo Bank giver sine kunder verden over en platform og adgang til globale markeder. Hvorfra de tilbyder handel med blandt andet aktier, obligationer, valuta, optioner osv.

Selvom Saxo Bank har en dansk banklicens, er det ingen almindelig bank. For den tilbyder nemlig ikke kun sine kunder traditionelle bankprodukter som lån, finansiering og pensionsydelser.

Det kan du også få med Saxo Privatbank, og du behøver derfor ikke have kendskab til aktier obligationer og andre online værdipapirer.

Men udover kun at tilbyde sine kunder traditionelle bankydelser, opsætter Saxo Bank ovenikøbet handelsplatforme på globale markeder, så kunderne får det bedste værktøj til at udnytte markedet optimalt. Her kan kunderne sprede sine investeringer over flere aktivklasser og geografiske områder.

Det er ofte kun store finansielle institutioner, der har disse muligheder, men med Saxo Banks handelsplatforme har alle kunder samme adgang til produkter og værktøj. Bankens ambition er nemlig at give alle lige mulighed for handel og investering på et globalt plan – uanset om du er privat eller professionel.

Hvordan bliver du kunde hos Saxo Bank?

Hvis du vil nyde godt af Saxo Banks tilbud om at lukke dig ind på det globale handel- og investeringsmarked med de bedste værktøjer i baghånden, skal du oprette en konto hos dem.

Det er let og enkelt at åben en konto, og faktisk skal du bare følge tre trin. I første step opretter du dig som kunde med dit NemID. I andet step indsætter du penge på din konto via et kreditkort eller bankoverførsel. I tredje og sidste step har du adgang til alle Saxo Banks produkter fra din konto. Herfra kan du handle og investere online over hele verden.

Hvis du vil læse om en af nordens største banker, Nykredit bank, klik her

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram