SEPA

SEPA er en forkortelse af Single Euro Payments Area og et fælles betalingsområde for euro. Det tillader europæiske forbrugere, virksomheder og offentlige instanser at foretage samt modtage pengeoverførsler og kortbetalinger under de samme basale vilkår.

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 27/08/2021


Hvad er SEPA?

SEPA står for Single Euro Payments Area og er et fælles betalingsområde for euro. Det skal gerne betyde en mere ensartet proces, for betaling af varer og ydelser/tjenester i Europa samt gøre det lige så let, som at handle i eget land. Dette for både virksomheder og private.

SEPA tillader europæiske forbrugere, virksomheder og offentlige instanser til at foretage og modtage pengeoverførsler samt kortbetalinger under samme basale vilkår

Som virksomhed er hensigten at man oplever at håndtering af betalinger sker på en mere forenklet måde.

Som ved størstedelen af andre udenlandske overførsler, sker SEPA med virksomhedens IBAN og BIC. Det er derfor vigtigt at kontrollere at alle virksomhedens fakturaer m.m. indeholder dette for at opnå fordelene.

Hvor dækker det?

SEPA dækker hele EU samt i de følgende andre europæiske lande:

  • Island
  • Norge
  • Schweiz
  • Liechtenstein
  • Monaco
  • San Marino

Hvordan finder jeg mere information?

Hvis du har brug for mere information, hjælp eller vejledning i forhold til din virksomhed, er det en god ide, at du kontakter din bank. De kan nemlig også have forskellige SEPA-tjenstester alt efter hvilken bank du er kunde hos, eller hvilken type virksomhed du er.

De vil også kunne hjælpe dig med at optimere betalingsprocessen yderligere, så du opnår de eventuelle betalingsfordele du ville kunne opnå.

Du kan også læse mere om det og sikkerheden bag på EU’s egen hjemmeside.

Oftest stillede spørgsmål

SEPA tillader europæiske forbrugere, virksomheder og offentlige instanser til at foretage og modtage pengeoverførsler samt kortbetalinger under samme basale vilkår.

En SEPA overførsel laves ved at du overfører til et IBAN og BIC-nummer, fremfor reg. nr. og kontonr.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram