Skattekonto

En skattekonto er en konto, som alle med en virksomhed har. Her kan du se alle skattemæssige posteringer og følge med i, om du skylder penge til Skattestyrelsen, eller om du har penge til gode.

 • Læsetid: 3 min.

 • Sidst opdateret 25/03/2022


Hvad er en skattekonto?

Når du har en virksomhed, har du også en skattekonto. Skattekontoen så dagens lys i 2013 og er tilgængelig i TastSelv Erhverv. Det er målet med skattekontoen, at den skal give dig et bedre overblik over dine mellemværender med Skattestyrelsen – fx dine indbetalinger, udbetalinger og opkrævninger.

Med skattekontoen kan du hurtigt undersøge, om du har et udestående med Skattestyrelsen, eller om du har penge til gode.

Hvad er indholdet i en skattekonto?

Som sagt giver skattekontoen dig et overblik over, hvad du har indberettet og betalt, og hvad du skylder.
Det kan eksempelvis dreje sig om følgende:

 • Moms
 • A-skat og AM-bidrag
 • Udbytteskat
 • Lønsumsafgift
 • Selskabsskat
 • Andre gebyrer og afgifter

Sådan indberetter du til din skattekonto

Du indberetter til din skattekonto via TastSelv Erhverv, som vil sende dig en mail, når det er tid til at komme i gang.

Når du indberetter et beløb, kan du se indberetningen på din skattekonto dagen efter. Her skal du være opmærksom på, at en opkrævning er markeret med et minus, mens et tilgodehavende har et plus.

Vær opmærksom på, at en indberetning om at betale til Skattestyrelsen, du foretager, inden fristen, vil stå som en negativ fremtidig postering. Først når betalingen godkendes, bliver beløbet flyttet op til punktet aktuelle posteringer.

På samme måde vil tilgodehavender vises som positive fremtidige posteringer og først stå under aktuelle posteringer, når det er blevet godkendt.

Husk at lave dine indberetninger selv. Hvis du ikke gør det, laver Skattestyrelsen en foreløbig beregning, som dog erstattes, når dine indberetninger er på plads.

Hvad betyder skattekontoen for din virksomhed?

Først og fremmest skal du huske på, at skattekontoen ikke har ændret de gældende regler for de indbetalingsfrister og de angivelser, du skal lave, når du har en virksomhed. Alligevel er der en række af generelle ændringer, som kan spille en rolle for dig og din virksomhed:

 • Der er en forudindstillet udbetalingsgrænse på 200 kroner. Det betyder, at du får beløb udbetalt, hvis de er større end 200 kroner, og hvis du ikke har forfalden gæld eller beløb til forfald inden for de næste fem dage.
 • De ældste fordringer dækkes altid først.
 • Hvis du ikke betaler til tiden, løber der renter på beløbet. Og er det forfaldne beløb på mere end 5.000 kroner, får du en rykker i TastSelv Erhverv.
 • Hvis du skal have tilbage, sker der nu en automatisk modregning, hvis du skylder penge til Skattestyrelsen.

Som du kan se, er der tale om et system, der er meget automatiseret. Målet med en skattekonto har nemlig også været at lette både din og Skattestyrelsens arbejdsgang.

Der kan gå nogle dage, når du laver en bankoverførsel fra din bankkonto til Skattekontoen. Vær opmærksom på dette, når du sætter betalingsdatoen. Tag eventuelt kontakt til din bank for at høre, hvad du kan forvente af forsinkelse.

Minus på skattekontoen

Når der står minus på din skattekonto, betyder det, at du skylder penge til Skattestyrelsen.

Plus på skattekontoen

Har du plus stående på din skattekonto, betyder det, at du har penge til gode hos Skattestyrelsen.

Hvad indebærer 5-dagsreglen?

Når du betaler et beløb til din skattekonto, så skal du være opmærksom på, at du tidligst, fem dage før betalingsfristen, skal indbetale beløbet.

Dette skyldes at Skattestyrelsen ikke må beholde din virksomheds penge i mere end fem dage ifølge Opkrævningsloven. Og du vil derfor få sendt pengene retur igen fra Skattestyrelsen, hvis du fx indbetaler beløbet syv dage inden betalingsfristen.

Spørgsmål & svar

Hvad er en skattekonto?

Driver du en virksomhed, får du automatisk tildelt en skattekonto. Her kan du se dit skatteregnskab og danne dig et overblik over, om du har penge til gode hos Skattestyrelsen, eller om du skylder Skattestyrelsen penge.

Hvad er skattekontoens indhold?

På din skattekonto kan du følge med i alt, du har indberettet og betalt til Skattestyrelsen. Det kan være alt fra skat og AM-bidrag til udbytteskat eller diverse gebyrer.

Hvad er 5-dagesreglen på skattekontoen?

Når du betaler moms eller andet til din skattekonto, må du tidligst sætte betalingen i gang fem dage før selve betalingsfristen. Ellers bliver dine penge sendt tilbage til dig. Du kan dog ændre i denne grænse, se mere her.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram