Skattestyrelsen

Skattestyrelsen hører ind under Skatteministeriet. Den blev oprettet i 2018, hvor den erstattede SKAT sammen med en række af andre styrelser. Skattestyrelsen har til opgave at sikre, at virksomheder såvel som borgere betaler deres skatter og afgifter korrekt og til tiden.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 04/05/2022

Dinero har en direkte integration til Skattestyrelsen, som gør det muligt at indberette moms med blot et enkelt klik. Det bliver ikke nemmere, at klare momsindberetningen.

Hvad er Skattestyrelsen?

Skatteministeriet har flere forvaltninger under sig. En af dem er Skatteforvaltningen. Under Skatteforvaltningen finder du Skattestyrelsen. 

Der er ansat omkring 5.000 medarbejdere i Skattestyrelsen, der fordeler sig i 20 afdelinger. Afdelingerne er fordelt rundt omkring i landet. Styrelsen har til opgave at sørge for, at alle danske borgere og virksomheder betaler deres skatter og afgifter til tiden.

Hvis du har specifikke spørgsmål eller ønsker et bindende svar, kan du kontakte Skattestyrelsen via fx telefon og mail.

Hvad er forskellen på SKAT og Skattestyrelsen?

SKAT findes ikke længere. Dog skal vi kun få år tilbage for at stifte bekendtskab med SKAT.

Tilbage i 2018 blev SKAT opløst og erstattet af Skattestyrelsen og seks andre styrelser. Målet med ændringen er at effektivisere selve Skatteforvaltningen ved hjælp af syv specialiserede styrelser med ansvar for hvert sit kerneområde. 

De syv styrelser, der tilsammen har erstattet SKAT, er:

Hvad er der blevet af ToldSkat?

Tager vi et kig endnu længere tilbage i tiden, vil vi også støde på Told- og Skattestyrelsen.

Her er der tale om en dansk styrelse med ansvar for alt, der har at gøre med opkrævning af told, skatter og afgifter. I 1990 blev ToldSkat grundlagt, og i 2005 blev det erstattet af SKAT.

I dag eksisterer hverken ToldSkat eller SKAT. Det er derimod Skattestyrelsen og de seks andre styrelser, der står for opkrævning og kontrol af alle skatter og afgifter.

Oftest stillede spørgsmål

  1. Nej, det er det ikke. SKAT eksisterer ikke længere, men blev i 2018 erstattet af Skattestyrelsen og seks andre styrelser.

  2. Du kan klikke dig ind på deres hjemmeside, eller du kan undersøge dine personlige skatteforhold på Skat.dk. Alternativt kan du også ringe på telefon 72 22 18 18.

  3. Skattestyrelsen er en dansk styrelse, der er ansvarlig for, at alle danske virksomheder og borgere betaler de skatter og afgifter, de er forpligtet til.

Var denne artikel nyttig?

Relaterede ord

Herunder finder du relaterede ord fra vores regnskabsordbog der relaterer sig til Skattestyrelsen

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram