Sponsorat

Et sponsorat er en støtte man kan give til f.eks. en sportsklub, en forening mv. Det kunne være i form af økonomisk støtte, men også i form af produkter.

  • Læsetid: under 2 minutter

  • Sidst opdateret 16/03/2021


Hvad er et sponsorat?

Et sponsorat er en slags støtte til f.eks. en forening, fodboldklub eller lignende. Sponsoratet kan tage mange former og typer. Som eksempel kan nævnes, at lokale sportsudøvere bliver individuelt sponsoreret, af en lokal virksomhed. Det kan være med virksomhedens navn og logo på spillertrøjer, skilte, bannere, omtale i kampprogram m.m.

Hvad kan jeg få ud af et sponsorat?

Overordnet set får du som virksomhed en markedsførings- og reklameværdi for at sponsore en person, klub osv.

Har din virksomhed et lokalt fokus, er det oplagt at sponsorere noget lokalt, da du her rammer din målgruppe meget nøjagtigt. Du vil med et sponsorat give udtryk for, at være en virksomhed der gør en indsats for lokalmiljøet.

Men er det ikke dyrt at have et sponsorat?

Det behøver ikke nødvendigvis at være dyrt for dig at blive sponsor, da det afhænger af dit ønske til udbyttet. Du kan sagtens få noget ud af at sponsorere noget/nogen for et mindre beløb. Derudover kan det måske være muligt sponsorere med andet end et kontantbeløb. Eksempelvis med din service, ydelse, gavekort og lignende.

Skatte- og momsmæssig behandling af sponsorater

Ovenstående behandling er utrolig komplekst og er afhængig af, hvordan det enkelte sponsorat er udformet. Derfor er det nødvendigt at vurdere de enkelte sponsorater, isoleret set.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram