Sydbank

Sydbank er en dansk bank med hovedsæde i Sønderjylland. Pengeinstituttet blev grundlagt i 1970 efter en fusion af fire af lokalområdets mindre banker. Sydbank er i dag det tredjestørste pengeinstitut i landet.

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 14/06/2022

Forbind din konto i Sydbank med dit regnskab i Dinero – så kan du endnu nemmere se, om det bogførte stemmer med ind- og udbetalinger på din bankkonto. Se, hvordan du forbinder Dinero med Sydbank.

Hvad er Sydbank?

Både danskere og tyskere kan nyde godt af Sydbanks bankservices. Med hovedsæde i Aabenraa har banken flere filialer fordelt rundt om i Danmark og Tyskland. Her i landet finder du afdelinger lige fra nord til syd og fra øst til vest.

Sydbank blev etableret som et forsøg på at give Sønderjylland finansiel styrke. Det betød, at fire små lokalbanker, Graasten Bank i Gråsten, Tønder Landmandsbank i Tønder, Den Nordslesvigske Folkebank i Aabenraa og Folkebanken for Als og Sundeved i Sønderborg blev lagt sammen til det, vi i dag kender som Sydbank.

Sydbank er et aktieselskab, som ejes af aktionærer – både større og mindre. Siden banken blev stiftet tilbage i 1970 har den overtaget aktiviteterne fra flere små banker rundt om i landet.

Hvad tilbyder Sydbank sine kunder? 

Som kunde hos Sydbank får du alle de klassiske bankprodukter. Uanset om du er erhvervskunde eller privatkunde. Du kan nemlig oprette traditionelle konti som lønkonto – den kalder Sydbank for Privatkonto, hvor du kan samle hele din hverdagsøkonomi ét sted.

Dertil kan du optage almindelige lån som bolig- og billån. Du kan også få rejsevaluta, hvis du skal ud at rejse, ligesom banken tilbyder rejseforsikring, såvel som andre forsikringer.

I banken får du mange muligheder for at få styr på økonomien med gode services, der hjælper dig med din hverdagsøkonomi.

Fordelsprogrammer til alle aldre

Hos Sydbank har de tænkt på at dække alle aldersgrupper ind med fleksible fordelsprogrammer. For børn og unge mellem 0-17 år får de konti og tilbud, der matcher deres alder.

  • Børn fra 0-6 år får en Rasmus Klump Konto, mens børn mellem 7 og 12 år tilbydes en Skolekonto og et Moneykort, hvor de kan sætte penge ind og hæve i bankens afdelinger. Til de unge på 13-17 år er der en Startjobkonto, hvor de får et MasterCard Debit, som de kan anvende i butikker og pengeautomater.
  • Et andet af Sydbanks fordelsprogrammer er deres populære 18/29, der henvender sig til unge mellem 18 og 29 år. Det er en pakke, hvor det bliver lettere at holde økonomien i snor, så der også er plads til fornøjelser. Her får de unge personlig rådgivning omkring boligstøtte, SU, budget og den generelle daglige økonomi i Sydbank Direkte Ung. Dertil kan de hæve frit i alle pengeautomater i Danmark, de får gratis betalingskort og billige forsikringer blandt mange fordele.
  • Det sidste fordelsprogram er til kunder +30. Det er altså til Sydbanks voksne privatkunder – det kalder de Sydbank Favorit. Her tilbyder banken sine private kunder i denne aldersgruppe en fleksibel pakke, hvor de frit kan vælge blandt et udvalg på 10 forskellige fordele. Det giver kunderne mulighed for at tilpasse pakken til deres liv og personlige økonomi. Desuden giver banken i dette program fornuftige renter på lån, rabatter på eksempelvis forsikringer og gratis personlig rådgivning hele ugen.

Ofte stillede spørgsmål

Sydbank er et aktieselskab, og ejes derfor af deres aktionærer.

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram