Sådan ændrer du momsperiode

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Har Skattestyrelsen skrevet til dig, at de har ændret, hvor ofte du skal afregne moms? Så er du kommet til det rette sted – og det er faktisk pærelet. Typisk vil Skattestyrelsen sende dig brevet i god tid. Du skal sørge for at læse det godt igennem, for i brevet vil de oplyse dig, hvornår du skal ændre din momsperiode fra. Typisk vil det være fra d. 1/1. Du skal først ændre din momsperiode fra den dag Skattestyrelsen har fortalt dig det.

Brevet vil typisk komme i din virksomheds eBoks.

Er du i tvivl om hvor ofte du skal afregne moms?

Så tjek dit registreringsbevis. Det finder du herinde.

Du logger ind som firma og henter registreringsbeviset ned. I den PDF du får ned, finder du det under overskriften “Afgift”. Her står der f.eks. halvårlig 01.01.2021, hvilket vil sige at virksomheden har halvårlig moms fra 2021 og frem. Der kan også stå kvartal eller månedlig.

Sådan ændrer du, hvor ofte du afregner moms

Lad os tage udgangspunkt i, at den er ændret fra kvartalsvis til halvårlig afregning.

Du ændrer det ved at trykke på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) → Firmaoplysninger

Herefter skal du finde Indstillinger og så kan du skifte din momsafregningsperiode. Bemærk at det gælder fra den dato som er valgt nedenfor. Har du fået ny momsperiode for året skal der stå 1/1 – har du skiftet midt i et år, er det typisk gældende fra den næste aktuelle momsperiode.

Bemærk at du ikke kan ændre din momsperiode ud i fremtiden. Hvis du fx har afregnet moms kvartalsvis i 2022 og er skiftet til halvårligt i 2023, så vil du først kunne ændre din momsperiode til halvårlig, når vi går ind i år 2023. Hvis du har forbundet Dinero med Skattestyrelsen, så opdateres din momsafregningsperiode i Dinero helt automatisk – læs mere om hvordan du sætter det op her.

Vupti – så har du ændret din momsperiode!

Hvor ofte skal man afregne moms, og kan jeg selv ændre det?

Hvor ofte man skal afregne moms afhænger af ens omsætning. De typiske momsperioder er således:

  • Virksomheder med omsætning under 5 mio. kroner afregner typisk halvårligt
  • Virksomheder med omsætning mellem 5 mio. kroner og 50 mio. kroner afregner typisk kvartalsmæssigt
  • Virksomheder med omsætning over 50 mio. kroner afregner typisk pr. måned

Ovenstående er vejledende. Når du starter ny virksomhed vil du typisk skulle afregne kvartalsvis, indtil Skattestyrelsen fortæller dig andet.

Der er intet galt i, at din virksomhed kan få en kortere afregningsperiode. Er du fx blevet bedt om at afregne halvårligt, kan du ansøge Skattestyrelsen om at afregne kvartalsvis i stedet. Ansøgningen laves via dette link. En virksomhed kan dog ikke bede om at få forlænget sin momsafregningsperiode. Det er Skattestyrelsen, der automatisk forlænger din afregningsperiode.

Tips & bonusinfo

  • Hvordan afregner jeg moms i Dinero? Det kan du se her.
  • Har du betalt moms eller fået penge udbetalt i forbindelse med moms? Se hvordan du bogfører det her.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram