Ændre momsperiode

• Læsetid: under 2 minutter

• Sidst opdateret 03/09/2021

Har SKAT skrevet til dig, at de har ændret, hvor ofte du skal afregne moms? Så er du kommet til det rette sted – og det er faktisk pærelet.Typisk vil SKAT sende dig brevet i god tid. Du skal sørge for at læse det godt igennem, for i brevet vil de oplyse dig, hvornår du skal ændre din momsperiode fra. Typisk vil det være fra d. 1/1. Du skal først ændre din momsperiode fra den dag SKAT har fortalt dig det.

Brevet vil typisk komme i din virksomheds eBoks – du kan koble Dinero og din eBoks sammen, så du får besked i Dinero, når der er post. Det kan du læse mere om her.

Er du i tvivl om hvor ofte du skal afregne moms?

Så tjek dit registreringsbevis. Det finder du herinde.

Du logger ind som firma og henter registreringsbeviset ned. I den PDF du får ned, finder du det under overskriften “Afgift”. Her står der f.eks. halvårlig 01.01.2021, hvilket vil sige at virksomheden har halvårlig moms fra 2021 og frem. Der kan også stå kvartal eller månedlig.

Sådan ændrer du, hvor ofte du afregner moms

Lad os tage udgangspunkt i, at den er ændret fra kvartalsvis til halvårlig afregning.

Du ændrer det ved at trykke på Indstillinger (tandhjulet i højre hjørne) –> Firmaoplysninger

skærmbillede fra Dinero som viser klik på indstillinger og firmaoplysninger

Herefter skal du finde Indstillinger og så kan du skifte din momsafregningsperiode. Bemærk at det gælder fra den dato som er tastet nedenfor. Har du fået ny momsperiode for året skal der stå 1/1 der – har du skifter midt i et år bruger du den dato din ændring trådte i kraft.

skærmbillede fra Dinero som viser rubrikken momsafregningsinternval og at der kan skiftes i dropdown menu her samt gem ændringer

Vupti – så har du ændret din momsperiode 🙂

Hvor ofte skal man afregne moms, og kan jeg selv ændre det?

Hvor ofte man skal afregne moms afhænger af ens omsætning. De typiske momsperioder er således:

• Virksomheder med omsætning under 5 mio. kroner afregner typisk halvårligt
  • Virksomheder med omsætning mellem 5 mio. kroner og 50 mio. kroner afregner typisk kvartalsmæssigt
  • Virksomheder med omsætning over 50 mio. kroner afregner typisk pr. måned

Ovenstående er vejledende. Når du starter ny virksomhed vil du typisk skulle afregne kvartalsvis, indtil SKAT fortæller dig andet.

Der er intet galt i, at din virksomhed kan få en kortere afregningsperiode. Er du fx blevet bedt om at afregne halvårligt, kan du ansøge SKAT om at afregne kvartalsvis i stedet. Ansøgningen laves via dette link. En virksomhed kan dog ikke bede om at få forlænget sin momsafregningsperiode. Det er SKAT, der automatisk forlænger din afregningsperiode.

Tips og bonusinfo:

• Hvordan afregner jeg moms i Dinero? Det kan du se her.