Sådan giver du Dinero adgang til at overføre dine momstal til skat.dk for dig

• Læsetid: 4 minutter

• Sidst opdateret 13/09/2021

Vi har taget endnu et skridt mod det automatiske regnskab med vores semi-automatiske momsafregning. Med den bliver din momsafregning både klaret lettere og hurtigere.

Det første du skal gøre er at sætte integration op mellem Dinero og Skattestyrelsen og herefter kan momsen indberettes og bogføres i få klik. Se i punkterne nedenfor hvordan du sætter det op og indberetter.

Med denne løsning sparer du dig selv for en masse manuelt arbejde – og du mindsker risikoen for at fejl betydeligt. Vil du gerne lave det manuelle arbejde, så kan du scrolle længere ned af siden og finde en vejledning til manuel indberetning.

Husk: Har du solgt til EU skal du ud over denne momsindberetning også indberette dine EU-salgslister.

Sådan får du din moms indberettet igennem Dinero

1. Hvordan du gør kan du se i videoen herunder. Du skal gøre følgende:
    1️⃣ Klik på fanen Skattestyrelsen -> Moms
    2️⃣ Klik på “Forbind med skat.dk” – så sender vi dig direkte ind, hvor du giver os adgang
    3️⃣ Log ind med din virksomheds NemID
    4️⃣ Vælg “NemVirksomhed – adgang for regnskabssystemudbyder” og tryk på ➡️
    5️⃣ Indsæt vores CVR-nummer: 34731543 og tryk på ➡️
    6️⃣ Tryk på “Gem”

2. Ovenstående skal du, som nævnt, kun gøre én gang. Derefter venter alt godt til dig. Hvordan den simple momsindberetning fungerer, kan du se i videoen lige nedenfor:

Er du i tvivl om, hvordan du betaler din moms, kan du enten betale den lige efter, du har godkendt din momsangivelse eller betale den direkte ind på din skattekonto. Se Skattestyrelsens vejledning her.

Husk at trykke “registrer betaling” i din momsangivelse i Dinero når du har betalt din moms.

3. Fortrækker du at ordne din moms mens du sidder i sofaen, er ude i byen eller noget tredje, kan det nu let og hurtigt indberettes direkte fra din telefon. Du behøver ikke engang tænde din computer mere.

Er du i tvivl om, hvordan du betaler din moms, kan du enten betale den lige efter, du har godkendt din momsangivelse eller betale den direkte ind på din skattekonto. Se Skattestyrelsens vejledning her.

Husk at trykke “registrer betaling” i din momsangivelse i Dinero når du har betalt din moms.

4. Tilbage til manuel indberetning

Ønsker du at vende retur til en gammeldags og manuel indberetning hvor du selv skal kopiere tallene ind i TastSelv, så kan du godt fjerne Dineros autorisering igen og på den måde selv indberette moms.

Først og fremmest skal du logge på TastSelv erhverv og herefter skal du klikke følgende steder.

Viser hvordan man fjerner dinero autoriseing på tastselv

(Klik eventuelt på billedet for at forstørre det)

1. Tryk på profil i menuen uden til venstre
    2. Vælg Rettigheder til TastSelv
    3. Vælg Autoriser revisor m.fl.
    4. Sæt hak ud for Dinero i kolonnen Fjern
    5. Tryk Slet autorisation

Sådan afregner du moms manuelt uden om Dinero

Ønsker du ikke at anvende vores automatiske indberetning, kan du her læse om hvordan du i stedet indberetter manuelt.

I Dinero beregner vi løbende din moms, når du bogfører. Du kan altid se din moms under fanen Skattestyrelsen og Moms – her kan du også se tidligere perioder.

1. Det første,  du skal gøre, er at gå ind på din momsangivelse i Dinero. Den finder du under SKAT –> Moms -> I perioden vælger du selv, hvilken periode du skal indberette

Skat -> Moms

Momsangivelsesregnskab

Log ind på skat.dk -> Erhverv (klik her for direkte link). Når du er logget ind, klik da på “Moms”

Indberet moms på skat.dk manuelt - forside

Her kan du enten indberette og betale moms eller rette en momsindberetning eller betaling. Klik på “Indberet og betal moms”

Indberet og betal moms på skat.dk

Vælg den periode, du vil indberette moms for. Klik på “Indberet” ud for den ønskede periode.

Indberet og betal moms for en specifik periode på skat.dk

Udfyld nu formularen på skat.dk med de tal, som Dinero har givet dig fra din bogføring (vist i billede to i denne guide), og tryk på “Godkend”

Udfyld formular og indberet moms på skat.dk

2. Så snart du har indberettet momsen på Skattestyrelsens side, kan du bogføre dette i Dinero. Det gør du under Skattestyrelsen ude til venstre og Moms.

Vælg den rigtige momsperiode, og tryk på “Jeg har indberettet manuelt”.

Viser man skal klikke ind på skattestyrelsen og moms og klikke Jeg har indberettet manuelt nederest til højre

Når du har trykket her bliver din momsindberetning låst. Du kan med det samme registrere betalingen hvis du allerede nu har sat pengene til betaling i banken.

Men ved du ikke hvornår pengene hæves? Så kan du lukke betalingsvinduet ned, og komme tilbage til din momsafregning senere. Så ser den således ud:

Viser hvordan man kan bogføre en betaling senere efter momsen er indberettet ved at trykke på bogfør momsbetaling øverst til højre på momsafregningen

Du trykker Bogfør momsbetaling, og vælger nu den beholdning du betaler fra, og dato din moms går ud af kontoen. Samme gælder hvis du får penge retur i moms.

viser betaling af momsboksen i dinero

Til sidst trykker du “Bogfør momsbetaling” – og så er du helt i mål. 💪

Tips & bonusinfo:

• Skal du betale moms, skal du TIDLIGST gøre det fem hverdage før fristen for indbetaling. Gør du det før, får du pengene retur på din bankkonto, fordi SKAT mener, at pengene er bedre tjent på vores konti. Læs mere her.
  • Er du interesseret i at læse mere om det regnskabstekniske bag din momsangivelse og hvordan momskonti tømmes i Dinero, kan du gøre det ved at klikke her.
  • Skal du ændre, hvor ofte du afregner moms (fx fra kvartalsvis til halvårlig)? Klik her, og se hvordan.
  • Er du ikke momspligtig? Se her, hvordan du skal håndtere det i Dinero.