Læsetid: 3 minutter

Sådan giver du Dinero adgang til at indberette moms for dig

Vi har taget endnu et skridt mod det automatiske regnskab. Giver du os adgang til det, kan vi overføre dine moms tal fra Dinero til skat.dk for dig.

Det eneste du skal gøre er, at give os (Dinero) adgang til, at vi må indberette på vegne af dig. Det skal du kun gøre én gang.

Sådan får du din moms indberettet igennem Dinero

Hvordan du gør kan du se i videoen herunder. Du skal gøre følgende:
1️⃣ Klik på fanen SKAT -> Moms
2️⃣ Klik på “Forbind med skat.dk” – så sender vi dig direkte ind, hvor du giver os adgang
3️⃣ Log ind med din virksomheds NemID
4️⃣ Vælg “NemVirksomhed – adgang for regnskabssystemudbyder” og tryk på ➡️
5️⃣ Indsæt vores CVR-nummer: 34731543 og tryk på ➡️
6️⃣ Tryk på “Gem”

Ovenstående skal du, som nævnt, kun gøre én gang. Derefter venter alt godt til dig. Hvordan den simple momsindberetning fungerer, kan du se i videoen lige nedenfor:

Er du i tvivl om hvordan du betaler din moms, kan du enten betale den lige efter du har godkendt din momsangivelse eller betale den direkte ind på din skattekonto. Se skats vejledning her

husk at trykke “registrer betaling” i din momsangivelse i Dinero når du har indberettet din moms, så momsen også er bogført 🙂

Sådan afregner du moms manuelt uden om Dinero

Ønsker du ikke at anvende vores automatiske indberetning, kan du her læse om hvordan du istedet indberetter manuelt.

I Dinero beregner vi løbende din moms, når du bogfører. Du kan altid se din moms under Regnskab –> Moms – her kan du også se tidligere perioder.

Skal du betale moms, skal du TIDLIGST gøre det fem hverdage før fristen for indbetaling. Gør du det før, får du pengene retur på din bankkonto, fordi SKAT mener, at pengene er bedre tjent på vores konti. Læs mere her.

Det første,  du skal gøre, er at gå ind på din momsangivelse i Dinero. Den finder du under SKAT –> Moms -> I perioden vælger du selv, hvilken periode du skal indberette

Log ind på skat.dk -> Erhverv (klik her for direkte link). Når du er logget ind, klik da på “Indberet moms”

Her får du et overblik over perioden, du skal indberette moms for. Klik her på “Indberet”

Udfyld nu momsangivelse på skat.dk med de tal, som Dinero har givet dig fra din bogføring (vist i billede to i denne guide) og tryk på “Godkend”

Som fortalt i indledningen er det vigtigt, at du IKKE indbetaler pengene før tidligst fem hverdage før fristen for sidste indbetaling. Overholder du det ikke, får du bare pengene retur på din bankkonto

Så snart du har sat momsen til betaling i din netbank, kan du bogføre dette i Dinero. Det gør du under SKAT –> Moms –> Vælg den rigtige momsperiode, og tryk på “Afregning af moms”.

Du vælger nu den dag du betaler din moms.

OBS: modtager du penge retur fra skat, skal du vente med at trykke “jeg vil afregne manuelt” til du kender dagen du får pengene retur
Vores kære kollega Rasmus har holdt et online webinar, hvor han gav al sin viden om moms fra sig. I det besvarer han blandt andet spørgsmålene; Hvad er moms? Hvor ofte skal afregnes og hvordan afregner man det? Hvilken indflydelse har det på mit regnskab

Tips & bonusinfo:

• Er du interesseret i at læse mere om det regnskabstekniske bag din momsangivelse og hvordan momskonti tømmes i Dinero, kan du gøre det ved at klikke her.
  • Skal du ændre, hvor ofte du afregner moms (fx fra kvartalsvis til halvårlig)? Klik her, og se hvordan.
  • Er du ikke momspligtig? Se her, hvordan du skal håndtere det i Dinero.

Vores kære kollega Rasmus har holdt et online webinar, hvor han gav al sin viden om moms fra sig. I det besvarer han blandt andet spørgsmålene; Hvad er moms? Hvor ofte skal afregnes og hvordan afregner man det? Hvilken indflydelse har det på mit regnskab