Læsetid: 4 minutter

Sådan giver du Dinero adgang til at overføre dine momstal til skat.dk for dig

COVID-19: Bemærk at momsfristen for 1. kvt 2020 er udskudt og lægges sammen med 2. kvt til afregning 1. september 2020. Fristen for 1. halvår 2020 udskydes også, og lægges sammen med fristen for 2. halvår 2020 til afregning 1. marts 2021.
Du kan se alle momsfrister for både 2020 og 2021 her.

Vi har taget endnu et skridt mod det automatiske regnskab med vores semi-automatiske momsafregning. Med den bliver din momsafregning både klaret lettere og hurtigere.

Sådan kommer du i gang:

Først skal du give os tilladelse til at overføre dine momstal til skat.dk for dig. Det skal du kun gøre én gang. I punkt 1 nedenfor kan du se, hvordan du gør det.

Når du har gjort det, skal du videre til punkt 2. Her kan du se, hvordan du så rent faktisk indberetter din moms til Skattestyrelsen. Det er nemt, for du skal bare bede os om at overføre tallene – herefter godkender du tallene på skat.dk. Bemærk: Du skal logge ind i Dinero hver gang, du skal afregne moms og bede os overføre tallene til skat.dk. Herefter skal du godkende tallene på skat.dk.

Med denne løsning sparer du dig selv for en masse manuelt arbejde – og du mindsker risikoen for at fejl betydeligt.

Sådan får du din moms indberettet igennem Dinero

Hvordan du gør kan du se i videoen herunder. Du skal gøre følgende:
1️⃣ Klik på fanen SKAT -> Moms
2️⃣ Klik på “Forbind med skat.dk” – så sender vi dig direkte ind, hvor du giver os adgang
3️⃣ Log ind med din virksomheds NemID
4️⃣ Vælg “NemVirksomhed – adgang for regnskabssystemudbyder” og tryk på ➡️
5️⃣ Indsæt vores CVR-nummer: 34731543 og tryk på ➡️
6️⃣ Tryk på “Gem”

Ovenstående skal du, som nævnt, kun gøre én gang. Derefter venter alt godt til dig. Hvordan den simple momsindberetning fungerer, kan du se i videoen lige nedenfor:

Er du i tvivl om, hvordan du betaler din moms, kan du enten betale den lige efter, du har godkendt din momsangivelse eller betale den direkte ind på din skattekonto. Se Skattestyrelsens vejledning her.

Husk at trykke “registrer betaling” i din momsangivelse i Dinero når du har indberettet din moms, så momsen også er bogført. Datoen skal enten være den, hvor du betalte til Skat eller den dag du har fået penge retur, hvis du skulle det 🙂

BEMÆRK: Når du vil indberette moms, skal du altid logge ind i Dinero og trykke “Overfør til skat.dk”. Herefter skal du bare følge proceduren, som automatisk går i gang – som det allersidste punkt skal du godkende din indberetning på skat.dk.

Sådan afregner du moms manuelt uden om Dinero

Ønsker du ikke at anvende vores automatiske indberetning, kan du her læse om hvordan du i stedet indberetter manuelt.

I Dinero beregner vi løbende din moms, når du bogfører. Du kan altid se din moms under fanen Skat –> Moms – her kan du også se tidligere perioder.

Skal du betale moms, skal du TIDLIGST gøre det fem hverdage før fristen for indbetaling. Gør du det før, får du pengene retur på din bankkonto, fordi SKAT mener, at pengene er bedre tjent på vores konti. Læs mere her.

Det første,  du skal gøre, er at gå ind på din momsangivelse i Dinero. Den finder du under SKAT –> Moms -> I perioden vælger du selv, hvilken periode du skal indberette

Skat -> Moms

Log ind på skat.dk -> Erhverv (klik her for direkte link). Når du er logget ind, klik da på “Moms”

Indberet moms på skat.dk manuelt - forside

Her kan du enten indberette og betale moms eller rette en momsindberetning eller betaling. Klik på “Indberet og betal moms”

Indberet og betal moms på skat.dk

Vælg den periode, du vil indberette moms for. Klik på “Indberet” ud for den ønskede periode.

Indberet og betal moms for en specifik periode på skat.dk

Udfyld nu formularen på skat.dk med de tal, som Dinero har givet dig fra din bogføring (vist i billede to i denne guide), og tryk på “Godkend”

Udfyld formular og indberet moms på skat.dk

Så snart du har indberettet momsen på Skattestyrelsens side, kan du bogføre dette i Dinero. Det gør du under Skattestyrelsen –> Moms –> Vælg den rigtige momsperiode, og tryk på “Jeg har indberettet manuelt”.

Viser man skal klikke ind på skattestyrelsen og moms og klikke  Jeg har indberettet manuelt nederest til højre

Når du har trykket her bliver din momsindberetning låst. Du kan med det samme registrere betalingen hvis du allerede nu har sat pengene til betaling i banken.

Men ved du ikke hvornår pengene hæves? Så kan du lukke betalingsvinduet ned, og komme tilbage til din momsafregning senere. Så ser den således ud:

Viser hvordan man kan bogføre en betaling senere efter momsen er indberettet ved at trykke på bogfør momsbetaling øverst til højre på momsafregningen

Du trykker Bogfør momsbetaling, og vælger nu den beholdning du betaler fra, og dato din moms går ud af kontoen. Samme gælder hvis du får penge retur i moms.

viser betaling af momsboksen i dinero

Til sidst trykker du “Bogfør momsbetaling” – og så er du helt i mål. 💪

Tips & bonusinfo:

• Er du interesseret i at læse mere om det regnskabstekniske bag din momsangivelse og hvordan momskonti tømmes i Dinero, kan du gøre det ved at klikke her.
  • Skal du ændre, hvor ofte du afregner moms (fx fra kvartalsvis til halvårlig)? Klik her, og se hvordan.
  • Er du ikke momspligtig? Se her, hvordan du skal håndtere det i Dinero.

Vores kære kollega Rasmus har holdt et online webinar, hvor han gav al sin viden om moms fra sig. I det besvarer han blandt andet spørgsmålene; Hvad er moms? Hvor ofte skal afregnes og hvordan afregner man det? Hvilken indflydelse har det på mit regnskab