Bankafstemning – hvordan afstemmer jeg banken?

I denne guide kan du læse mere om, hvordan du laver en bankafstemning i Dinero.

BEMÆRK – Vores bankafstemning er i BETA. Brug den derfor kun til at teste bankafstemning. Send os en mail på bankafstemning@dinero.dk, hvis du har kommentarer, forbedringsforslag eller noget tredje.

Hvad er en bankafstemning?

Først lidt om, hvad en bankafstemning er og hvorfor det er vigtigt!

En bankafstemning er et kontrolværktøj, som du skal bruge til at kontrollere, at det du har bogført i Dinero stemmer overens med det, der er ind- og udbetalt på din bankkonto. Men andre ord tjekker du om dit regnskab faktisk stemmer.

Det er vigtigt – for på den måde får du bedre styr på dit regnskab – og dermed en mindre revisorregning og ikke mindst undgår du at blive uvenner med SKAT 🙂

Hvad hvis min bank ikke stemmer?

Det står næsten allerede mellem linjerne ovenfor. Men da vi ikke kan sige nok gange, hvor vigtigt det er, at din bank stemmer, tager vi den lige igen.

Stemmer din bankkonto i Dinero ikke med det, der står på din bank, skal du ind og finde fejlen mellem, hvad der rent faktisk er trukket/indsat i banken, og hvad du har bogført. Det er nemlig så super vigtigt, at finde differencen, da det at banken stemmer, er en indikation på, at du har fået alt bogført og regnskabet dermed stemmer.

Stemmer din bank betyder det altså, at du har bedre styr på dit regnskab, en mindre revisorregning og et solidt venskab med SKAT.

Sådan afstemmer du banken i Dinero

Du har nu to muligheder.

Den ene er at bruge vores automatiske bankafstemning – den anden er den manuelle vej. På et tidspunkt bliver den automatiske bankafstemning kun tilgængelig for Dinero Pro-brugere.

Automatisk bankafstemning – indbygget i Dinero

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du laver en automatisk bankafstemning:

Manuel bankafstemning

Er du ikke Dinero PRO bruger, kan du i videoen her se, hvordan du laver en manuel bankafstemning.

Bankafstemning FAQ

Nedenfor har vi samlet en FAQ med de spørgsmål, vi har fået indtil videre. Klik på scenariet og find dit svar 🙂

Spørgsmål eller kommentarer?

Vores bankafstemning er i BETA. Har du kommentarer, forbedringsforslag eller noget tredje? Send os en mail på bankafstemning@dinero.dk.