Sidst opdateret 19/12/2018

Artikel kun for Dinero Pro

Bankafstemning – hvordan afstemmer jeg banken?

I denne guide kan du læse mere om, hvordan du laver en bankafstemning i Dinero.
BEMÆRK – Vores bankafstemning er i BETA. Brug den derfor kun til at teste bankafstemning. Send os en mail på bankafstemning@dinero.dk, hvis du har kommentarer, forbedringsforslag eller noget tredje.

Hvad er en bankafstemning?

En bankafstemning er et kontrolværktøj, som du skal bruge til at kontrollere, at det du har bogført i Dinero stemmer overens med det, der er ind- og udbetalt på din bankkonto. Men andre ord tjekker du om dit regnskab faktisk stemmer.

Det er vigtigt – for på den måde får du bedre styr på dit regnskab – og dermed en mindre revisorregning og ikke mindst undgår du at blive uvenner med SKAT 🙂

Hvad hvis min bank ikke stemmer?

Det står næsten allerede mellem linjerne ovenfor. Men da vi ikke kan sige nok gange, hvor vigtigt det er, at din bank stemmer, tager vi den lige igen.
Stemmer din bankkonto i Dinero ikke med det, der står på din bank, skal du ind og finde fejlen mellem, hvad der rent faktisk er trukket/indsat i banken, og hvad du har bogført. Det er nemlig så super vigtigt, at finde differencen, da det at banken stemmer, er en indikation på, at du har fået alt bogført og regnskabet dermed stemmer.

Stemmer din bank betyder det altså, at du har bedre styr på dit regnskab, en mindre revisorregning og et solidt venskab med SKAT.

Sådan afstemmer du banken i Dinero

Du har nu to muligheder.

Den ene er at bruge vores automatiske bankafstemning – den anden er den manuelle vej. Vores bankintegration er udelukkende for PRO brugere, så er du gratis bruger skal du bankafstemme manuelt (se link længere nede).

Automatisk bankafstemning – indbygget i Dinero

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du laver en automatisk bankafstemning:

Manuel bankafstemning (starter bruger)

Er du ikke Dinero PRO bruger, kan du i videoen her se, hvordan du laver en manuel bankafstemning.

Bankafstemning FAQ

Nedenfor har vi samlet en FAQ med de spørgsmål, vi har fået indtil videre. Klik på scenariet og find dit svar 🙂

Du skal vælge om din erhvervskonto er placeret sammen med dine private bankkonti – eller om din erhvervskonto ligger for sig selv, adskildt fra dine private bankkonto. Det gør du i sign-up flowet.

Se skærmbillede nedenfor:

Valg mellem privat og erhverv

Typisk vil følgende være gældende:

• Har du en personlig virksomhed (enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S) vil din erhvervskonto typisk være placeret sammen med dine private konti.
  • Har du et selskab (ApS, IVS eller A/S) vil din erhvervskonto typisk være placeret alene – her vælger du “Erhverv”

Denne fejl sker typisk fordi, du har indtastet forkerte oplysninger ved log-in. Det er nemlig forskelligt, hvilke oplysninger du skal logge ind med.

Vores samarbejder Spiir, der henter dine transaktioner fra din bank, har lavet en guide, der viser hvilke oplysninger du skal bruge til at logge ind med – afhængig af, hvilken bank du har. Du kan se guiden her. Du vælger blot din bank på listen.

Du starter forfra og sætter integration op igen.

Det gør du ved at klikke på “Mine bankforbindelser”

Bankafstemning

Klik herefter på krydset for at fjerne tilkobling til denne bankkonto. Du bliver bedt om at bekræfte, at du ønsker sletningen, hvilket du bekræfter.

Bankafstemning Dinero

Nu kan du starte forfra og vælge den rigtige bankkonto 🙂

Det kan fx være, hvis du har valgt privat i stedet for erhverv, hvor du så opdager, at din konto ikke fremgår under “Bank konto”. I det tilfælde trykker du på “Vælg en anden bank” og connecter denne gang til den rigtige:

Bankafstemning

Ja, det kan du tro! Ønsker du det skal du klikke på “Mine bankforbindelser”:

Bankafstemning

Her får du en oversigt over, hvilke bankforbindelser du på nuværende tidspunkt har sat op. I “tilføj bankforbindelse” kan du nu vælge en ny bankkonto:

Bankafstemning

I næste skærmbillede vælger du, hvilken bank konto der skal afstemmes op mod denne beholdning i Dinero:

bankafstemning i Dinero

Din bankkonto med posteringer bliver nu hentet ind. Vil du se et overblik over dine banker klikker du på “Mine bankforbindelser”:

Afstem din bank

Her kan du nu se et overblik over de bankkonti, du har koblet op til bankafstemningen. Klik på den, du ønsker at komme ind på:

Dinero bank

Spørgsmål eller kommentarer?

Vores bankafstemning er i BETA. Har du kommentarer, forbedringsforslag eller noget tredje? Send os en mail på bankafstemning@dinero.dk.