Sådan opretter du flere beholdninger/bankkonti i Dinero

• Læsetid: 4 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

I denne guide kan du se, hvordan du opretter en ekstra beholdning i dit regnskab. En ekstra beholdning kan f.eks. bruges til MobilePay, Zettle, Stripe eller bare en ekstra bankkonto.

Sådan opretter du en ekstra beholdning

Bankkonto

Det mest åbenlyse, vi kan bruge vores beholdningskonto som, er, hvis vi får en ny eller ekstra bankkonto. Alle bankkonti ligger i intervallet for likvide beholdninger. Giv derfor din nye beholdning et nummer mellem 55000 og 55999. 55000 og 55040 er som standard brugt til din første bankkonto samt kontanter.

Indløser

Har du en indløserkonto – det vil sige, bruger du f.eks. som MobilePay i din virksomhed – så holder MobilePay typisk på dine penge i nogle dage, inden de udbetaler dem, og derfor kan det være smart at lave en beholdning hertil. Vi anbefaler også her en konto mellem 55000 og 55999.

Tilgodehavender

Har du f.eks. lavet en forudbetaling til en leverandør, vil du have nogle penge til gode, indtil denne forudbetaling bruges. Når den bruges, vil du let kunne registrere købet betalt med din forudbetaling. Her vil det give mening at lave beholdning i rammen 54000-54999. Dette er nemlig rammen for tilgodehavender.

Gæld

Skylder du penge væk, kan det også give mening at oprette en beholdning. Skyldes det eksempelvis, at en kunde har lavet en forudbetaling til dig, vil du i perioden mellem, at kunden laver forudbetalingen, og at du udsteder en faktura faktisk skylde pengene til kunden. For let at kunne registrere forudbetaling som en betaling på den faktura, som du opretter, kan du lave en beholdning hertil. Her anbefaler vi rammen 63000-63999 som er rammen for kortfristet gæld.

Sådan oprettes den

Først og fremmest skal du ind i menuen Regnskab → Kontoplan.

(Klik eventuelt på billedet for at forstørre det)

Når du er herinde, trykker du på knappen, Opret ny → Beholdning i listen af muligheder.

Sidst, men ikke mindst, oprettes den nye beholdning med de ønskede oplysninger. Vi har oprettet en ekstra bankkonto, vi kalder den derfor 55020 og oplyser navn, registreringsnummer og kontonummer for kontoen i banken. Lavede vi f.eks. en MobilePay-beholdning, ville vi ikke udfylde bankdata.

Husk at trykke på Opret beholdning når du er færdig. Du kan altid scrolle ned i kontoplanen herefter og finde og rette i din nye beholdning, hvis du har trykket forkert et sted. 👍

Tilføj en eksisterende konto til beholdning

For at tilføje en eksisterende konto til en ny beholdning, skal du trykke på Opret beholdning og derefter registrere registreringsnummer og kontonummer på den konto, der skal tilføjes til beholdningen.

Det er også vigtigt, at beholdningen får et nummer i intervallet 55000 – 55999 for at ende under likvide beholdninger. Så kommer den til at repræsentere noget tilsvarende en bankkonto.

Tips & bonusinfo

• Skal du ændre kontooplysninger på en beholdning, du har oprettet? Hvordan du gør det, finder du svaret på her
  • Skal du have IBAN og SWIFT til at fremgå af dine fakturaer? Hvordan du gør det, finder du svaret på her
  • Skal du tilføje den nye bankkonto (og nye beholdning) til bankafstemningen? Så læs hvordan her