Bogføring af udbetalt forsikringsbonus

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 05/03/2024


Denne guide er til de tilfælde, hvor dit forsikringsselskab har udbetalt en forsikringsbonus, udbetaler noget af dets overskud til dig eller tilbagebetaler noget af din forsikringspræmie. Forsikringen vil typisk udbetalte det til virksomhedens NemKonto.

Når dit forsikringsselskab udbetaler en bonus, så nedskrives din forsikringsudgift og det påvirker dermed dit resultat positivt, da det faktisk bogføres som en indtægt på din udgiftskonto.

Sådan bogfører du din bonus:

Vi tager i dette eksempel udgangspunkt i et tilfælde, hvor din forsikring har udbetalt 500 kroner til din virksomhed vedr. en standard erhvervsforsikring.

OBS! Er der tale om en bonus for en personaleforsikring (3220), ejendomsforsikring (5120) eller bilforsikring (6060), skal du bruge de relevante konti hertil, som da du bogførte den oprindelige regning fra dit forsikringsselskab.

Selve bogføringen laver vi i et finansbilag, som du finder under fanen Bogføring → Under diverse, vælg Finansbilag. Det bogføres således:

Dato: Udbetalingsdatoen på din bankkonto
Tekst: Udbetalt forsikringspræmie
Konto: 55000 – Bank
Beløb: Skal stå i plus
Modkonto: 7160 – Erhvervsforsikring
Godkend

I ovenstående har vi bogført, at vi har modtaget udbetalingen d. 01/03/2023 – du skal bruge den dato, hvor pengene er sat ind på din bankkonto. Når du trykker Godkend, har du bogført, at du har fået de 500 kroner udbetalt.

Tips & bonusinfo

  • Har du modtaget en faktura på købsmoms fra din forsikring, så skal du læse vores vejledning lige her!
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram