Bogføring af faktura på købsmoms fra din forsikring

  • Læsetid: under 2 min.

  • Sidst opdateret 23/02/2024


Denne guide er til de tilfælde, hvor dit forsikringsselskab har dækket et tab eller en skade. Forsikringen vil efterfølgende sende dig en faktura på købsmomsen, og det gør de fordi, de driver momsfri virksomhed og derfor ikke kan få fradrag for købsmomsen – men det kan du.

Regningen, som forsikringsselskabet har sendt dig, har du fuldt momsfradrag på, og den skal derfor bogføres direkte på kontoen for købsmoms. Med andre ord påvirker denne postering ikke dit resultat, og du får alle pengene retur via din moms.

Sådan bogfører du forsikring:

For god ordens skyld tager vi udgangspunkt i et eksempel, hvor forsikringen har sendt dig en faktura på 1.000 kroner for momsen. Selve bogføringen laver vi i et finansbilag, som du finder under fanen Bogføring → Under diverse, vælg Finansbilag. Det bogføres således:

I ovenstående har vi bogført, at vi har betalt regningen d. 01/03/2019 – du skal bruge den dato, hvor pengene er hævet på din bankkonto. Når du trykker “Godkend” har du bogført, at du har betalt 1.000 kroner og overført 1.000 kroner direkte til din købsmoms.

Med ovenstående skulle du nu være klædt på til at modtage en regning på købsmoms fra din forsikring 🙂

[/pro]

Tips & bonusinfo

  • Har du fået udbetalt en forsikringsbonus fra din forsikring, så kan du finde en vejledning til bogføringen lige her!
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram