Bogføring af udenlandsk leverandør med dansk momsnummer

  • Læsetid: 2 min.

  • Sidst opdateret 23/02/2024


Flere af de store udenlandske virksomheder (fx Apple, Amazon, Vistaprint etc.) sender dig nogle gange regninger med dansk købsmoms. Det gør de, fordi de sælger så meget til Danmark, at de skal være momsregistreret her i landet. Den kan f.eks. se sådan ud:

momsnummer - landekode

Har du modtaget en af disse fakturaer til din virksomhed, er det altså fordi den virksomhed, du handler med, sælger så meget i Danmark, at de er momsregistreret her. Du har derfor naturligvis fradrag for den moms, der er på bilaget.

Sådan bogføres fakturaen

Indledning

Først og fremmest skal vi have oprettet Amazon i vores eksempel her, som kontakt til vores indkøb. Da virksomheden er momsregistreret i Danmark er det vigtigt vi får lavet dem med land i Danmark. Resten af deres adresse oplysninger er som sådan ikke særligt vigtige, men vil du have dem med kan det godt indskrives.

Vejledning

Jeg vil oprette min kontakt direkte fra købet i denne vejledning – så jeg har åbnet et nyt køb på “Opret → Nyt køb” oppe til højre i Dinero.

Her vælger jeg Købet betales senere (kreditkøb), leverandør og trykker opret nyt firma.

(Der kan ikke vælges leverandør på kontantkøb, da vi ikke skylder penge væk til nogen.)

 

Vi kan ikke finde Amazon igennem CVR selvom de har et dansk momsnummer, så vi må trykke opret firmaet manuelt.

Det eneste som nu er vigtigt, er at vi får skrevet Amazon og vi får skrevet land: Danmark.

 

Så er kontakten klar til brug i bogføring.

Indledning

Nu har vi vores kontakt på plads, så kan vi fortsætte med vores køb. Vi skal nemlig have det købt fra Danmark, selvom det egentlig er købt udenfor Danmark, og grunden er det danske momsnummer, som er det helt afgørende. Hed momsnummeret noget andet end DK, ville vi ikke skulle bruge denne procedure.

Havde du betalt med det samme, da du købte det, ville du derfor ligeledes kunne lave et køb som betalt med det samme og vælge, at det var købt fra Danmark uden at skulle lave kontakten først.

Vejledning

Vi kan arbejde videre med det købsbilag vi er i gang med, eller oprette et nyt fra “Opret → Nyt køb” øverst til højre i Dinero.

Købet udfylder vi med vores nye Amazon kontakt som har land Danmark.

Købet betales senere(kreditkøb)
Dato: Faktura dato
Forfaldsdato: Senest betalingsdato
Valuta: Hvis vi er opkrævet i anden valuta kan vi ændre det her
Beløb: Faktura totalen
Beskrive: Noget retvisende, for os blev det Læsestof
Forslag: Bøger og andet læsestof

 

Bilaget er nu korrekt bogført med dansk moms, og du kan gøre det samme igen, næste gang du får en regning fra eksempelvis Amazon.

Tips og bonusinfo: 

  • Der er kun to muligheder – enten er fakturaen dansk eller udenlandsk. Hvis en faktura kommer fra udlandet og har 25 % momssats, betyder det ikke, at den har dansk momssats. De har bare tilfældigvis samme momssats som i Danmark. Derfor kan du bogføre det efter udenlandsk køb.
  • Er fakturaen sendt fra et udenlandsk momsnummer, så se denne guide.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram