Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Faktura fra udenlandsk leverandør med dansk momsnummer – Sådan bogføres den

Flere af de store udenlandske virksomheder (fx Apple, Amazon, Vistaprint etc.) sender dig nogle gange regninger med dansk købsmoms. Det gør de, fordi de sælger meget til Danmark, og derfor skal være momsregistreret her i landet. Den kan f.eks. se sådan ud:

momsnummer - landekode

Har du modtaget en af disse fakturaer til din virksomhed, er det altså fordi den virksomhed, du handler med, sælger så meget i Danmark, at de er momsregistreret her. Du har derfor naturligvis fradrag for den moms, der er på bilaget.

Sådan bogføres fakturaen

For at bogføre fakturaen skal du gå til fanen Bogføring -> Skabeloner -> Opret nyt køb –> Vælg Kreditkøb, fordi udenlandske fakturaer typisk har forskellig fakturadato og dato for, hvornår fakturaen bliver betalt (den dag pengene bliver hævet fra din bankkonto).

Lad os tage et eksempel, hvor vi har købt bøger fra Amazon for 1.000 DKK – heraf 200 kr. moms.

Vi har oprettet Amazon som leverandør, skrevet det beløb, som regningen lyder på i DKK og via drop-down menuen, ved “konto”, valgt kontoen “Faglitteratur”, som vi skal bruge til købet. Når du skriver noget i feltet “Beskriv hvad du har købt” skal du IKKE vælge et #tag – klik i stedet ved siden af, så det ikke bliver valgt. Tryk herefter på “Godkend” for at bogføre bilaget 🙂

Faktura fra udenlandsk leverandør

Når pengene bliver hævet fra din bankkonto, skal du registrere betaling på bilaget. Er der en difference på det, du har bogført og det der er hævet, skal du regulere for det. Det kan du se, hvordan du gør her.

Tips og bonusinfo: 

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 15/01/2021

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?