Sådan opretter og sender du en faktura på appen

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

I denne guide viser vi, hvordan du opretter og sender en faktura afsted via appen. Eksemplet er med udgangspunkt i en iPhone – layoutet på Android kan altså variere lidt, men konceptet er nogenlunde det samme.

1. Klik på det blå plus nederst i midten.
2. Klik på Ny faktura
3. Vælg en af dine kontakter, eller opret en ny kontakt.
4. Når du har valgt kontakten, kan du vælge at redigere, såfremt der mangler oplysninger – og ellers klikker du blot på Videre
5. Nu kan du vælge de produkter, du skal fakturere. Hvis ikke du har oprettet produkterne, kan du klikke på Opret fakturalinje.
6. Udfyld oplysningerne. Ude til højre for Antal kan du rette enheden til stk., timer m.m.. Klik Flere valgmuligheder eller oppe i højre hjørne for at tilføje rabat, kommentarer m.m., og ellers klik på Gem.
7. Under Flere valgmuligheder kan du tilføje rabat, kommentar til produktet, ændre valuta samt vælge, om du ønsker at taste beløbet inkl. eller ekskl. moms. Klik på pilen i venstre hjørne for at gå tilbage til fakturaen. Husk at trykke på Gem.
8. Hvis du ønsker at rette i produktet, skal du blot klikke på det. Vil du slette linjen, så klik på de tre prikker, og tryk Slet. Når du har tilføjet alt det, der skal på fakturaen, klikker du på Videre.
9. Klik oppe i højre hjørne for flere valgmuligheder (se billede 10), få et preview af fakturaen (billede 11), eller ret betalingsbetingelserne, og herefter klik på Godkend faktura.
10. Her er der mulighed for at tilføje en kommentar/beskrivelse på fakturaen, vælge, om beløbet skal tastes med eller uden moms, samt ændre valutaen.
11. Her ses en forhåndsvisning af fakturaen, så du kan se, hvordan den ser ud, inden du godkender den.
12. Når du har klikket på Godkend faktura, bliver du tilbudt at sende fakturaen afsted til kunden med det samme.

Sådan! Nu er du klar til at fakturere dine kunder lynhurtigt via appen! 🙌🏼

Tips & bonusinfo

• Ønsker du at lave en faktura fra computeren? Så se hvordan du gør her.
  • Se hvordan du uploader og bogfører bilag direkte på appen her.