Sådan bogføres lønrefusion

• Læsetid: under 2 min.

• Sidst opdateret 05/03/2024

Guiden er til dig, som enten har haft en medarbejder i fleksjob og derfor får et tilskud fra kommunen eller på anden måde får lønrefusion.

Lønrefusion modtages af din virksomhed, hvis i har haft en elev i “skoleophold”, en medarbejder ansat i henhold til fleksordningen eller lign. – altså haft en uddannelsesaftale. Herefter modtager i en form for dispensation for elevopholdet, som også kaldes lønrefusion.

Denne er ikke i Dineros kontoplan. Derfor skal du oprette en ny konto til formålet, inden du kan lave bogføringen. Du kan se bogføringen herunder, som er delt op i to:

Du kan se her, hvordan du opretter en ny konto.

Du kan f.eks. vælge følgende oplysninger, når kontoen oprettes:
1. Kontonummer: 3350
2. Kontonavn: Lønrefusion
3. Moms: Ingen moms

Du skal lave et finansbilag for at bogføre refusionen. Du skal tilgå “Bogføring” → skabeloner →  kolonne til højre “Diverse” → tryk på “Finansbilag”.

Dato udfyldes med den dag, hvor pengene kommer ind på din bankkonto.

Du har nu bogført lønrefusion!

OBS.: Denne guide gælder for alle (enkeltmandsvirksomheder, I/S, etc.) – med undtagelsen af ejere af PMV, hvor der ikke kan være ansatte. Her bruges i stedet private hævninger.