Spring til indholdet

Læsetid: 2 minutter

Lån af penge til egen virksomhed – Sådan bogfører du det (personlige virksomheder)

Personlige virksomheder og bogføring

Ejer du en personligt ejet virksomhed (enkeltmandsvirksomhed, I/S, etc.)? Og vælger at overføre (indskyde) nogle penge fra din private bankkonto til firmaets bankkonto? Men mangler du lidt information om, hvordan du bogfører det? Vær helt rolig – du er kommet til det rette sted 🙂

Økonomien i en personligt ejet virksomhed er lig ens private økonomi. Det vil sige, at du må indskyde penge, som du har lyst til. Når man udbetaler de penge, man har indskudt, skal man så selvfølgelig ikke betale skat af denne udbetaling.

Nedenfor gennemgår vi, hvordan du bogfører dit indskud, samt hvordan du bogfører, at du har udbetalt pengene til dig selv igen.

I personligt ejede virksomheder bruger man sin mellemregning til at bogføre sine indskud. Selve bogføringen af indskuddet skal du bogføre i skabelonen “Indskudt privat” – den er placeret under fanen Bogføring. Skabelonen udfyldes du således:

Privat indskud enkeltmandsvirksomhed - Dinero

I ovenstående har vi bogført, at vi har indsat 10.000 kroner på firmaets bankkonto. Vær opmærksom på, at dato er den dag, hvor pengene er gået ind på firmaets bankkonto.

YES – der er nu blevet penge til, at vi kan udbetale en del af vores indskud igen 🙂

Det bogføres ligesom i ovenstående i et finansbilag, som ligger under fanen Bogføring -> Under diverse, vælg finansbilag. Finansbilaget udfylder du således:

Udbetaling af privat indskud enkeltmandsvirksomhed - Dinero

I ovenstående har vi bogført, at vi har udbetalt 7.000 kroner til vores private bankkonto. Vær opmærksom på, at dato er den dag, hvor pengene er gået ud af på firmaets bankkonto.

Du kan til enhver tid se, hvor meget du har til gode i din virksomhed for dine private indskud. Dit tilgodehavende kan du se under Regnskab –> Rapporter –> Saldobalance –> Find konto “Mellemregning”.

Mellemregning - Dinero

Under “mellemregning” kan du altid se, hvor meget du har til gode i din virksomhed. I ovenstående tilfælde har vi 3.000 kroner til gode i vores virksomhed, som vi kan udbetale, når der er penge til det. I ovenstående er det derfor gældende:

  • Er beløbet med negativt fortegn (i minus), har du penge til gode i virksomheden,
  • Er beløbet positivt (uden negativt fortegn), skylder du virksomheden penge.

Typisk vil du kun opleve det første.

Tips og bonusinfo: 

  • Har du i stedet et selskab (ApS, IVS, etc.), som du har lånt penge til, skal det håndteres som vist i denne guide.
  • Du kan med fordel læse denne guide, der vedrører udbetaling af løn til dig selv som ejer af en personligt ejet virksomhed.
  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 17/04/2019

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?