Ret bogført kilometergodtgørelse – Sådan gør du (kun personlige virksomheder)

 • Læsetid: 2 min.

 • Sidst opdateret 08/02/2022


Ret bogført kilometergodtgørelse:
Er du en af dem, der har misforstået, at du ikke direkte må udbetale kørselspenge til dig selv i din personligt ejede virksomhed? Så er det en god idé at læse videre nedenfor.

Du må IKKE direkte udbetale kørselspenge til dig selv som ejer af en personligt ejet virksomhed (enkeltmand, I/S etc.). Det eneste, du har ret til, er et skattefradrag på din kørsel. Det kan du læse mere om i denne guide.

I en personligt ejet virksomhed må du kun udbetale de mellemregninger, du har med virksomheden samt løn til dig selv som “Hævet kontant i virksomheden” – altså ikke kørepenge. Har du bogført, at du har udbetalt kørselspenge til dig selv, kan du nedenfor se, hvordan du retter op på det.

Sådan retter du op på bogført kilometergodtgørelse: 

 1. Find ud af, om du har bogført din kørsel forkert

  Tjek det/de bilag du tidligere har lavet med udbetaling af kilometergodtgørelse, som er forkerte. Du kan evt. finde dem ved at gå til mappen (regnskab) –> Rapporter –> Saldobalance –> Find “Kørsel i egen bil (kilometergodtgørelse)” –> Klik på de 3 streger til højre for tallet (som vist i nedenstående skærmbillede) –>

  Kilometergodtgørelse

  Efterfølgende får du et kontoudtog med alle bilag bogført på konto 3160 – Kilometergodtgørelse. Klik dig efterfølgende ind på bilagene, og se om du har bogført det som vist i nedenstående skærmbillede. Har du det, så har du lavet fejl – og det skal vi rette op på.

  Sådan retter du fejlen

  Nedenfor vises en postering, der er bogført forkert i en personlig virksomhed. Den skal vi nu rette til. Du retter ved at trykke på “Ret bilag”. Har du bogført som vist nedenfor, skal du rette “Modkonto” til 60100 – Egenkapital primo. Når det er gjort, skal du trykke på “Godkend” – og det er faktisk det eneste, der skal gøres, for at rette fejlen.

   

  Har du allerede udbetalt din kilometergodtgørelse?

  Hvis du allerede har udbetalt din kilometergodtgørelse til dig selv, skal du selvfølgelig bogføre det i dit regnskab. Det gør du i bogføringsskabelonen “Hævet privat”. Husk at vælge den dato, du har udbetalt pengene.

  Så er det bare tilbage at trykke “Godkend” – og du har bogført, at du har udbetalt kilometergodtgørelsen.

Tips og bonusinfo

 • Vil du læse mere generelt om kilometergodtgørelse? Se mere i denne guide.
Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram