Indberetning af EU-salgslister

• Læsetid: 2 minutter

• Sidst opdateret 18/05/2021

Når du sælger til virksomheder i EU, skal du én gang om måneden indberette EU-salgslister, som viser, hvem du sælger til og hvor meget. Det skal indberettes på de enkelte momsnumre, du har handlet med, i et system på TastSelv Erhverv.

Derfor er det meget vigtigt, du er opmærksom på, om din køber faktisk er en momsregistreret virksomhed eller ej. Du må nemlig kun sælge uden moms til virksomheder i EU, hvis de er momsregistreret. Heldigvis kan du tjekke momsnumre på Europa-Kommissionens hjemmeside.

Er din køber ikke en momsregistreret virksomhed, skal du sælge med almindelig dansk salgsmoms som udgangspunkt.

Nedenfor vil vi gennemgå, hvordan du laver en korrekt faktura i Dinero til en virksomhed i EU, og hvordan du indberetter denne på EU-salgslisterne hos Skattestyrelsen.

1. Først og fremmest er det vigtigt, du får lavet fakturaen i Dinero korrekt, og det starter med, at kontrakten skal være oprettet korrekt.

Under fanen “Kontakter” kan du finde din kunde, hvis du er i tvivl og vil dobbelttjekke oplysningerne:

Land skal være i EU og
    VAT-nummer (CVR).

viser kontakt land og cvr uden landkode

Bemærk, at vi ikke skriver landekoden “SE” foran VAT-nummeret. Det klarer Dinero for os. 👍

Nu er vi klar til faktisk at lave en faktura, og det vigtige her er, at vi bogfører på den korrekte konto. Du kan skifte både sprog og valuta under “Indstillinger” øverst på fakturaen.

Kontoen, vi skal have fat i, er enten EU-leverancer varer eller ydelser, alt efter hvad vi sælger. Dette skal vælges på alle produktlinjer.

I eksemplet her har vi lavet fakturaen på engelsk og i euro og brugt kontoen EU-leverancer varer (indberettes).

Faktura til virksomhed i EU som beskrevet ovenfor

Godkend din faktura, og vi er klar til at indberette. 💪

2. Når måneden er gået, skal EU-salgslisterne indberettes for dit samlede salg. I vores eksempel vil vi kun have det ene salg. Du kan have flere.

Salgslisterne skal vise, hvor meget der er solgt til de enkelte virksomheder. Derfor har vi lavet en CSV-eksport, du kan trække direkte fra Dinero og uploade hos Skattestyrelsen.

Gå først til fanen Skattestyrelsen -> Moms i Dinero, og find fanen “EU-salg uden moms”.

Herinde kan du skifte til den aktuelle måned, du skal til at indberette for, og trykke “Hent <måned> som CSV”, som vist her.

som beskrevet ovenfor viser moms fanen for eu-salgslister og download

Da EU-salgslisterne skal indberettes i danske kroner, har Dinero automatisk omregnet dine Euro til DKK.

Du er nu klar til at uploade din fil til TastSelv! 🙌

3. Den sidste, men måske også den vigtigste del, er at få uploadet listen til TastSelv Erhverv. Det betyder naturligvis, du først og fremmest skal logge ind her.

Når du er logget på TastSelv, skal du gå til fanen for Moms -> EU-salg uden moms -> Indberetninger.Når du er logget på TastSelv skal du gå til fanen for Moms -> EU-salg uden moms -> Indberetninger.

Herinde trykker du på upload fil ude til højre lige over dine indberetningsperioder.

Viser man trykker på upload fil ude til højre lige over indberetningsperioder.

Og til sidst trykker du på “Vælg fil”, finder filen, du hentede i Dinero, og uploader denne til Skat.

Viser man trykke vælg fil og upload hos tastselv

Og så er dine EU-salgslister indberettet. Hurra! 🎉

Bemærk, at Dinero kun understøtter månedsvis indberetning af EU-salgslisterne.