Julegaver – Sådan håndterer du julegaver til medarbejdere og forretningsforbindelser

Det er nu den tid på året, hvor julegaver til dine medarbejdere og forretningsforbindelser er aktuelt.

Men nu har du en udfordring – hvordan bogfører du julegaverne, og hvad er reglerne egentlig på området? Svarene på spørgsmålene har vi til dig i denne guide. Vi inddeler guiden i to dele. Først lidt kort om reglerne på området, dernæst kaster vi os over bogføringen af julegaverne.

Inden vi går i gang, vil vi gerne fortælle om den måske vigtigste regel. Her kommer den.

Hvis det kun er dig (ejeren), der er i virksomheden (altså ingen medarbejdere), må du IKKE købe julegaver til dig selv på firmaets regning. Det gælder også, hvis der er flere ejere i virksomheden. Der skal være medarbejdere i virksomheden, før du må fratrække købet af julegaver. Det gælder uanset, hvilken virksomhedstype du har.

Har du medarbejdere, kan du altså godt læse videre 🙂

Glædelig jul 🙂