Spring til indholdet

Læsetid: under 2 minutter

Omkostninger før start af virksomhed – hvordan bogføres de?

Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere omkostninger, som du har betalt, før du oprettede din virksomhed? I denne guide kan du se, hvordan du bogfører denne type omkostninger i Dinero.

Først lidt kedelig teori:

Der er ingen regler for, hvor lang tid tilbage i tiden det er muligt at få fradrag for omkostninger, som er opstået før oprettelsen af virksomheden. Det er derimod kendt, at SKAT har accepteret fradrag på omkostninger, som er opstået helt op til seks måneder før.

Der er dog flere ting, du skal være klar over – listen er ikke udtømmende:

  1. Omkostningen skal tydeligt være til virksomhedens brug
  2. For selskaber (fx ApS) må man også gerne fratrække omkostninger fra før start af virksomhed – men KUN, hvis man kan dokumentere, at omkostningen er direkte relevant for virksomhedens drift. Desuden er det et krav, at fakturaen skal være udstedt til en af stifterne
  3. Det købte må ikke være anvendt privat
  4. Du skal bogføre omkostningen hurtigst muligt i virksomheden
  5. Det betyder generelt, at du kan få fradrag for en omkostning, som er opstået før opstart af virksomheden på samme vilkår, som hvis den var købt, da virksomheden var oprettet. Dette forudsætter naturligvis, at ovenstående punkter er overholdt

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få fradrag for din omkostning? Så kan du enten kontakte din revisor, SKAT eller blive klogere i dette blogindlæg af John Hannover.

Sådan bogfører du omkostningen

Hvordan du bogfører et udlæg – og tilbagebetaler det til dig selv igen, kan du læse mere om her.

  • Var denne artikel nyttig?
  • JaNej

Sidst opdateret 06/01/2020

0

... har allerede tilmeldt sig dinero!

Vidste du, at der er sendt 0 fakturaer fra Dinero?