Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Udlæg – Sådan gør du som ejer af en personligt ejet virksomhed (I/S, enkeltmandsvirksomhed)

 • Læsetid: under 2 minutter

 • Sidst opdateret 12/11/2021


Når du køber noget til virksomheden og betaler med dit private dankort (eller kontanter), har du lavet et såkaldt udlæg. Det betyder, at virksomheden nu skylder dig penge for købet. Vi vil i denne guide gennemgå, hvordan du skal håndtere dette. Bilaget, fx en kassebon eller faktura, skal være i en kvalitet, så den er nem at aflæse.

NB: Skal du ikke udbetale til dig selv, men derimod til en medarbejder, eller hvis du er ejer at selskab (ApS, IVS, A/S etc.), skal du benytte følgende guide: Udlæg mellem virksomhed og ejer/ansatte.

Vi har delt guiden op i to:

 1. Bogføring af det køb, som du har lavet med dine private penge,
 2. Udbetaling af udlægget til dig selv.
 1. For at bogføre et køb kan du trykke på Opret > Nyt køb. Udfyld bilaget som du plejer men under beholdning skal du vælge mellemregning. Det kunne fx se sådan ud: Mellemregning ved køb af computerudstyr

  Datoen skal være den dato du faktisk lavede udlægget.

  Ønsker du at oprette en særskilt mellemregning (fx til andre ejere i et I/S), skal du oprette en beholdning som vist her.

 2. Nu vil du gerne have refunderet de penge, du har lagt ud for virksomheden. Det kan gøres hver gang, du har lagt penge ud eller samlet fx en gang om måneden. Til denne postering behøver du ikke vedhæfte et bilag. Nu overfører du 100 kr. fra virksomhedens bankkonto til din private. Du skal dermed bogføre udbetalingen med et finansbilag:

  Bogføring > Skabeloner > Finansbilag.

  Vælg kontoen 55000 – Bank og modkonto 60120 – Mellemregning. Beløb skal stå i minus.

  Datoen skal være der, hvor du faktisk overfører pengene til dig selv.

  Tryk på godkend, og du har nu bogført udbetalingen af dit udlæg 🙂

Var denne artikel nyttig?

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram