Artikel kun for Dinero Pro

Aktieudbytte – Sådan bogfører du udbytte fra aktier

I denne guide hjælper vi dig med, hvordan du bogfører en udbetaling af et aktieudbytte. Guiden vedrører udelukkende udbytte fra noterede aktier, som eksempelvis er handlet gennem banken.

Guiden inddeles i to dele. I første del viser vi, hvordan du gør klar til bogføringen, mens anden del viser, hvordan du bogfører det aktieudbytte du har modtaget.

Her skal vi oprette en ny konto på kontoplanen. Det gør du således: Tryk på:

Regnskab (mappen) øverst i højre hjørne -> Kontoplan ->  Konto (hvordan opretter jeg en konto?) -> Udfyld med nedenstående: Kontonummer: 9020 | Kontonavn: Udbytte fra aktier | Moms: Ingen moms

Nedenfor ses en udbyttebetaling fra Danske Bank som vi vil bruge som eksempel: fonds nota Tryk på

Bogføring -> Skabeloner -> Finansbilag. Vælg konto: 9020 – Udbytte fra aktier og udfyld beløbet med det fulde udbyttebeløb i minus. Her -2.000 kr. Tryk på Opret ny linje Vælg konto: 63060 – Skyldig selskabsskat og udfyld med beløbet i plus. Her 500kr. Tryk på Opret ny linje Vælg der hvor du har modtaget pengene – eksempelvis din bankkonto: 55000 – Bank og udfyld beløbet med beløbet i plus. Her 1.500 kr. Tryk “Godkend”. Har du fulgt ovenstående anvisninger skulle dit bilag nu gerne se ud som i nedenstående: Du har nu bogført dit udbytte 🙂