Søger...

Øv! Der var ingen artikler, der matchede din søgning.

Julefrokost – Sådan bogfører du udgiften til julefrokosten

  • Læsetid: 2 minutter

  • Sidst opdateret 03/11/2021


Det er nu tid til at holde julefrokost 🎄

Derfor har vi lavet denne guide, der gennemgår, hvad du må trække fra – og hvad du ikke må trække fra. Til sidst viser vi selvfølgelig, hvordan du bogfører udgifterne til julefrokosten i regnskabet.

Lad os komme i gang 🙂

Først lidt om reglerne 

Hvilke skatte- og momsfradrag, du får på udgifterne til julefrokosten, afhænger af, hvor julefrokosten afholdes. Holder I den i virksomhedens lokaler, må I ikke trække momsen fra – holder I den derimod på en restaurant, må I fratrække 25% af momsbeløbet. Du skal ikke være så bekymret for, om du får det registreret korrekt. Er du Dinero Pro-bruger, hjælper Dinero Crowd dig.

Nedenfor besvarer vi et par af de spørgsmål, som vi ofte får i supporten. Forhåbentlig kan det hjælpe dig til at få bogført udgiften til julefrokosten korrekt i dit regnskab.

1) Jeg ejer min virksomhed. Jeg har ingen ansatte og er altså kun mig selv. Må jeg holde julefrokost og trække den fra? 
  • Nej, det må du ikke. Du må heller ikke trække din egen andel fra, hvis du tager ud og spiser med din kæreste/ægtefælle. Da den ikke skal betales med virksomhedens penge, er der ikke vist et bogføringseksempel længere nede.
2) Mine medarbejdere og jeg skal holde julefrokost på restaurant. Må jeg trække det fra? 
  • Ja, det må du gerne. I må fratrække 25% af momsen – og resten af regningen skattemæssigt. Det gælder både mad og drikkevarer. Vi viser længere nede, hvordan du bogfører det i Dinero.
3) Mine medarbejdere og jeg skal holde julefrokost på vores kontor. Vi har købt mad og drikke udefra. Må jeg trække det fra?
  • Ja, men kun skattemæssigt. Momsen må du IKKE trække fra. Det gælder både mad og drikkevarer. Vi viser længere nede, hvordan du bogfører det i Dinero.
4) Der kommer en musiker og en tryllekunstner som underholdning til vores julefrokost. Vi er i virksomhedens kontor. Må jeg trække det fra?
  • Ja, men kun skattemæssigt. Momsen må du ikke trække fra. Vi viser længere nede, hvordan du bogfører det i Dinero.
5) Efter vi har spist julemaden til vores julefrokost, skal vi til koncert ude i byen. Må jeg trække det fra?
  • Ja, men igen kun skattemæssigt. Momsen på billetterne må ikke trækkes fra. Vi viser længere nede, hvordan du bogfører det i Dinero.
6) Vi skal have en god samarbejdspartner med til vores julefrokost. Vi skal være på en restaurant. Må vi trække hans andel fra? 
  • Ja, men hans andel skal deles op og adskilles fra dine medarbejderes andel. Der er nemlig kun delvist skatte- og momsfradrag for ham. Bogføringen viser vi længere nede.

Det er de scenarier, vi typisk får spørgsmål til. Nu er vi nået til, hvordan de enkelte scenarier bogføres.

Sådan bogføres de forskellige julefrokost-scenarier

God julefrokost – SKÅL! 🍺

Gør som 0 virksomheder

Brug Danmarks mest anbefalede regnskabsprogram